Voiculescu, cercetat în continuare sub control judiciar

Dan Voiculescu a contestat măsura controlului judiciar dispusă în dosarul în care este acuzat de şantaj, dar Tribunalul Bucureşti a respins cererea.

Omul de afaceri Dan Voiculescu va fi cercetat în continuare sub control judiciar în dosarul în care este acuzat şantaj, după ce joi, Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea prin care fostul senator solicita ridicarea acestei măsuri.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Procurorii îl acuză pe fondatorul PC că ar fi constrâns, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri să încheie contracte de publicitate cu trustul său de presă, sub ameninţarea că ar putea deveni subiecte ale unor campanii de discreditare.

DNA a dispus joi, 3 iulie,  punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de președintele de onoare al PC, Dan Voiculescu în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial - 7 acte materiale.

La ieșirea din sediul DNA, Dan Voiculescu a respins acuzaţiile şi a a declarat că nu îi cunoaște pe denunțători și că declarațiile lor sunt mincinoase.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Voiculescu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României, altfel decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de denunţători, de martori şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Iulie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste