Barack Obama, preşedintele SUA

"Romania will never stand alone!" România nu va fi niciodată singură!"

Preşedintele american Barack Obama şi-a reasigurat aliaţii est-europeni, miercuri, la Varşovia, că ţările din Europa Centrală şi de Est cum ar fi că Polonia, Lituania, Letonia şi România "nu vor fi singure".

"Polonia nu va fi niciodată singură. Estonia nu va fi niciodată singură. Letonia nu va fi niciodată singură. Lituania nu va fi niciodată singură. România nu va fi niciodată singură", a spus Obama.

Declaraţia liderului de la Casa Albă  a fpst făcută cu ocazia participării la o ceremonie organizată cu ocazia împlinirii unui sfert de secol de când regimul comunist a fost îndepărtat de la putere.

La ceremonie a participat şi preşedintele Traian Băsescu.

Barack Obama a vorbit în faţa miilor de polonezi care au participat la ceremonie despre rolul istoric pe care ţara lor l-a jucat în îndepărtarea comunismului din Europa de Est.

"Acum 25 de ani am fost martorii unui moment pe care îl credeam imposibil. A fost începutul căderii comunismului, nu doar pentru această ţară, ci în întreaga Europă. Amintirea acelui an este bine păstrată în memoria noastră. Oamenii care au umplut străzile din Budapesta şi Bucureşti, unguri şi austrieci îndepărtând graniţele, protestatari care şi-au dat mâna de la un capăt la altul al ţărilor baltice, cehi şi slovaci şi revoluţia lor de catifea, locuitori din Berlinul de Est care au urcat acel zid.

Polonia nu va fi niciodată singură!

Şi nu doar Polonia.

Estonia nu va fi niciodată singură!

Letonia nu va fi niciodată singură!

Lituania nu va fi niciodată singură!

România nu va fi niciodată singură!

Şi astea nu sunt doar vorbe, sunt angajamente de neclintit", a fost mesajul lui Barack Obama.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Iunie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste