Antonescu renunţă la candidatura la prezidențiale

Liderul liberal, Crin Antonescu, a anunţat decizia sa legată de a renunţa la candidatura pentru preşedinţia României, pentru a favoriza desemnarea, până în 15 iulie, a unui candidat al dreptei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat sâmbătă intenţia de a nu candida la alegerile prezidenţiale din acest an, ca un pas spre urgentarea realizării proiectului de unificare a forţelor de dreapta.

El a motivat  că prin renunțarea la candidatură va  favoriza desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat al dreptei  "care să fie acceptat mai uşor de tot ce înseamnă forţă politică de dreapta".

El a adăugat că a decis să pună capăt și interimatului său la şefia PNL.

"Astăzi nu mai există pericolul ca reziduurile clanului pesedist să mai poată deturna mersul PNL în direcţia corectă. Astăzi nu mai poate fi pusă la îndoială, şi congresul va certifica cu certitudine opţiunea noastră naturală, firească, pentru PPE. Astăzi, demersurile pentru construirea unui mare partid de dreapta, în fine, în România sunt demarate. De aceea, pun capăt chiar şi interimatului meu, iar luni îi voi ruga pe colegii mei din Biroul Politic Central să preia efectiv toate atribuţiile care trebuie exercitate în această lună care ne desparte de congresul din 28-29 iunie", a afirmat Crin Antonescu, într-o conferință de presă.

Antonescu susține că este cel mai puternic candidat al dreptei, dar știe în același timp clasa politică, dreapta și pe toți cei care revendică această titulatură.--fb1

"Consider că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, viziunea şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe preşedinţia României.(...) Ştiu în acelaşi timp clasa politică românească, dreapta românească, şi pe toţi cei care revendică această titulatură. Cunosc presa românească. Cunosc modul în care se produc şi se desfac pe piaţă opinii sau curente de opinie", a spus Crin Antonescu.

El a adăugat că nu poate să nu ţină cont de toate aceste lucruri.

În acest context, Antonescu anunță intenția de a nu candida la Președinția României.

"Eu ştiu că oamenii politici adevăraţi sunt cei care schimbă sondajele şi nu sondajele schimbă oamenii politici adevăraţi. Acest lucru se va dovedi în continuare în viaţa politică românească. Am tot ce este necesar pentru această luptă. Nu am timp să demontez fixaţii, nu am timp să vindec resentimente, nu am timp să lărgesc orizontul unor mărginiri. Conştient că este întru totul urgent ca eforturile de unificare a dreptei să facă paşi câţi mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ce înseamnă forţă politică de dreapta (...), de tot ceea ce înseamnă presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi aceia care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni. Pentru că pietonul la care se referă cu dispreţ unul dintre reprezentanţii cei mai expresivi ai feudalismului pesedist, pietonul acela este cetăţeanul român', a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu a spus că, în calitate de preşedinte al PNL vreme de cinci ani, a reuşit împreună cu colegii din partid să finalizeze o serie de proiecte importante pentru România.

El a reamintit că "în 2009 când exista o coaliţie parlamentară şi guvernamentală mamut - Băsescu, PD, PSD - faţă de care nici anti-băsiştii şi băsiştii înverşunaţi nu manifestau atâta indignare, PNL a asigurat funcţia Opoziţiei parlamentare şi politice".

"PNL a fost atunci vocea care nu trebuia să tacă şi nu a tăcut", a spus Antonescu.

Crin Antonescu se referă şi la negocierile cu PDL privind formarea prin fuziune a unui partid de dreapta şi susţine că nimeni din PNL nu va accepta sub nici o formă şi sub nici un motiv schimbarea numelui şi a identităţii Partidului Naţional Liberal.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Mai 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste