PNL se pregăteşte de Congresul Extraordinar

Liberalii trebuie să-şi aleagă o nouă conducere, după ce preşedintele partidului, Crin Antonescu, şi prim-vicepreşedintele, Klaus Iohannis, au demisionat, ca urmare a eşecului înregistrat în alegerile de duminică.

Primii doi oameni din PNL şi-au asumat, astfel, scorul de doar 15% obţinut de PNL, în condiţiile în care Crin Antonescu a miza pentru cel puţin 20% din voturile românilor.

Potrivit declaraţiilor conducerii PNL, este exclusă totodată orice colaborare cu PSD.  

Demisiile membrilor Biroului Politic au fost aduse la cunoştinţa Delegaţiei Permanente, care miercuri se va reuni din nou pentru a stabili data la care va fi organizat un Congres Extraordinar, în care se va alege o nouă conducere.

Până atunci, PNL va fi condus de Biroul Politic demisionar.

Delegatia Permanentă a mai hotărât ca liberalii să nu colaboreze la nivel guvernamental şi parlamentar cu PSD.

Liderul Crin Antonescu a precizat că PNL respectă astfel decizia anterioară ca social-democraţii să fie principalii adversari politici. 

"Partidul Naţional Liberal a reacţionat cu toată coerenţa la toate tentativele penibile şi nedemocratice în fond ale domnului Ponta de a destructura opoziţia, de a destructura sau de a scinda Partidul Naţional Liberal. Vestita şedinţă de aşa-zisă refacere a USL din biroul domnului Tăriceanu nu a reuşit să producă, încă o dată, chiar dacă Partidul Naţional Liberal e într-un moment greu după un rezultat care ne face supăraţi pe toţi, n-a reuşit să aducă un preşedinte de organizaţie a Partidului Naţional Liberal la acea presupusă întâlnire", a declarat Antonescu.

PNL a părăsit ALDE pentru PPE

Delegaţia Permanentă a mai luat decizia ca europarlamentarii PNL să părăsească grupul democrat-liberalilor europeni şi să adere la grupul Partidului Popular European, decizie salutată de dreapta europeană, potrivit declaraţiei lui Crin Antonescu.

Şedinţa Delegaţiei Permanente a avut şi un moment inedit, atunci când fostul preşedinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a intrat în sala de şedinţă fără a fi invitat.

Membrii Delegaţiei au votat ca acesta să părăsească sala de şedinţe.

În faţa ziariştilor, Călin Popescu Tăriceanu a criticat deciziile luate de conducerea liberală, mai informează redactorul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Mai 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste