Demisii în bloc la PNL. Crin Antonescu și întreaga conducere liberală au demisionat

Liderul liberal Crin Antonescu și-a dat demisia de la conducerea PNL, asumându-și eșecul din alegeri. Totodată, a demisionat și Biroul Politic Național.

Demisii în bloc la PNL. Liderul PNL, Crin Antonescu și-a dat demisia de la conducerea PNL, împreună cu întregul birou politic național.

El a precizat  că decizia sa survine ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la scrutinul de duminică.

Liberalii se vor reuni miercuri în ședința Delegației permanente pentru a stabili data unui congres la care se va alege noua conducere.

"Am anunţat demisia mea în faţa Biroului Politic Central având în vedere că obiectivul pentru care eu mi-am asumat responsabilitatea nu a fost atins. Colegii din Biroul Politic Central au procedat cu solidaritate, au demisionat şi ei şi sigur că, în această situaţie, era necesară convocarea în termen cât mai repede a unui congres extraordinar. Delegaţia Permanentă a luat act de decizia şi a mea, şi a Biroului Politic Central de a demisiona, a decis convocarea miercuri, la ora 12,00, a unei Delegaţii Permanente pentru a stabili exact data, ora şi aşa mai departe'', a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, el şi membrii BPN vor exercita prerogativele de conducere administrativă până la data congresului PNL.

În cursul dimineții, și Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi din cea de membru al Biroului Politic al partidului.

PNL exclude orice colaborare cu PSD

Crin Antonescu a mai anunțat că PNL exclude orice colaborare cu PSD.

"Partidul Naţional Liberal exclude orice colaborare în plan guvernamental şi parlamentar cu Partidul Social Democrat", a anunţat luni preşedintele interimar al liberalilor, Crin Antonescu, după şedinţa conducerii partidului.

"Aţi putut vedea că PNL a reacţionat cu toată coerenţa la toate tentativele penibile şi nedemocratice în fond ale domnului Ponta de a destructura Opoziţia, de a scinda PNL. Vestita şedinţă de aşa-zisă refacere a USL din biroul domnului Tăriceanu nu a reuşit să aducă un preşedinte de organizaţie a PNL la acea presupusă întâlnire", a subliniat Antonescu.

Radu Stroe, exclus din PNL

Liberalii au decis prin vot excluderea lui Radu Stroe din partid.

Stroe a declarat că ia în calcul înscrierea în Partidul Social Democrat.

Tăriceanu, dat afară din ședința PNL

Senatorul Călin Popescu-Tăriceanu a părăsit luni şedinţa Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal după doar 10 minute.

El a explicat că în şedinţă, la propunerea lui Ludovic Orban, care a contestat calitatea sa de membru PNL, Delegaţia Permanentă a decis că nu poate participa la reuniunea conducerii partidului.

Tăriceanu a susţinut că, în loc să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului la europarlamentare, conducerea PNL, care a fost delegitimată la urne, continuă să ia decizii extrem de importante pentru viitorul partidului.

"Unul dintre colegii mei a contestat calitatea de membru al PNL, domnul Orban, şi a cerut preşedintelui Antonescu să supună la vot acest lucru, cu toate că nu Delegaţia Permanentă a partidului stabileşte calitatea de membru a cuiva, ci statutul. S-a supus la vot. Cu o majoritate s-a votat propunerea făcută de domnul Orban, aşa încât am părăsit şedinţa. Lucrurile acestea mi se par cu totul şi cu totul dintr-un film ireal", a spus Tăriceanu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Mai 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste