Antonescu îşi asumă eşecul alegerilor europarlamentare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare nu poate mulţumi partidul şi că îşi asumă acest eşec.

Liderul PNL a mai spus, luni dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că , rezultatul obţinut de liberali de  15 la sută "este departe de obiectivul de 20 la sută" şi că intenţionează să îşi respecte promisiunile.

Explicaţia pentru rezultatul considerat mult sub ţinta de 20 la sută este, în opinia lui Crin Antonescu, votul politic din mediul urban.

 ''La un rezultat de 15% PNL nu poate fi mulţumit, este un rezultat sub aşteptările noastre. Neatingerea obiectivului este un eşec pe care ca preşedinte în primul rând şi înainte de toţi mi-l asum. Îmi ţin cuvântul (...) şi în şedinţa Biroului Politic Central voi anunţa şi vom lua deciziile'', a spus Antonescu.

Întrebat dacă îşi va da demisia din PNL, Antonescu a răspuns că nu va face acest lucru în faţa presei, subliniind că dacă îşi va da demisia o va face în faţa partidului său.

"Un preşedinte de partid nu îşi dă demisia în faţa presei ci, pentru că este o decizie politică, o face în faţa partidului său", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai precizat că nu va supune decizie sa,  la un vot al conducerii partidului, subliind că demisia este "un act unilateral".

Antonescu vrea ca europarlamentarii PNL să treacă la PPE

În altă ordine de idei, preşedintele PNL a mai anunţat că va propune Biroului Politic Central ca reprezentanţii PNL în Parlamentul European să adere la Partidul Popular European. 

Precizăm că în precedentul mandat, europarlamentarii PNL au făcut parte din ALDE - Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa. 

PPE îi aşteaptă de europarlamentarii PNL "cu braţele deschise"

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, salută anunţul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de aderare a europarlamentarilor liberali la grupul popularilor europeni.

Joseph Daul spune că PNL este un partid pro-european şi este binevenit în familia PPE.  

El menţionează, într-o declaraţie de presă, că PNL şi PPE împărtăşesc aceeaşi viziune, conform căreia este nevoie de o forţă politică de centru -dreapta puternică, pentru o Europă stabilă.

Liderul PPE anunţă că este gata să demareze rapid procedurile necesare pentru aderarea liberalilor la grupul popularilor europeni, mai informează redactorul RRA, Alina Bordeiaşu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Mai 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste