Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy a cerut suspendarea acordului Schengen

Fostul lider al Franţei, Nicolas Sarkozy, consideră că trebuie suspendate imediat acordurile de liberă circulaţie între ţările europene. Comisia Europeană nu a comentat declaraţia acestuia.

Comisia Europeană nu comentează declaraţiile politice ale fostului preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, care recent a cerut suspendarea imediată a acordurilor Schengen, ce stabilesc un spaţiu de liberă circulaţie între ţările UE.

Într-un interviu acordat presei, Nicolas Sarkozy a făcut referiri la dumpingul social şi la migraţia forţei de muncă în Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a spus de la început că nu intră în atribuţiile Executivului comunitar să comenteze afirmaţiile unor politicieni şi a adăugat că, în opinia sa, declaraţia fostului preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, este una politică, informează corespondentul RRA, la Bruxelles.

Totuşi, purtătorul de cuvânt Jonathan Todd a amintit principiul fundamental şi conexiunea dintre politica socială a UE şi libera circulaţie.

Jonathan Todd: Am creat drepturi sociale ca principii fundamentale ale pieţei unice. Libera circulaţie a persoanelor este unul dintre principiile pieţei unice. Nu putem avea libera circulaţie a capitalurilor şi a serviciilor fără libera circulaţie a persoanelor.

Astfel de declaraţii au mai fost făcute în trecut şi de către alte partide sau politicieni, cum ar fi Partidul Independenţei Marii Britanii, condus de Nigel Farage, sau de partide de extrema dreaptă din Olanda sau Belgia, reamininteşte corespondentul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Mai 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste