Corina Creţu: Avem nevoie ca românii în Europa să fie apăraţi

Eurodeputatul Corina Creţu este optimistă şi declară că va lupta în parlamentul European pentru demnitatea românilor.

Eurodeputatul Corina Creţu este prima pe lista candidaţilor Alianţei PSD-UNPR-PC pentru Bruxelles şi a declarat la întâlnirea cu alegătorii din oraşul Ocna Sibiului că este optimistă că românii au înţeles ce înseamnă UE.

"Avem nevoie ca românii în Europa să fie apăraţi. În tot Ardealul, 20% din populaţia adultă este plecată la muncă în străinătate şi aceşti oameni sunt denigraţi de forţe politice care şi-au făcut un scop şi o ţintă din a ataca românii şi România, şi este datoria noastră să ne luptăm pentru demnitatea lor", a afirmat Corina Creţu. potrivit corespondentului RRA, Carmen Vulcan.   

Din agenda electorală din 21 mai

►Candidatul independent Mircea Diaconu ajunge la ora 15:00 în faţa primăriei din Buzău, iar la ora 17:00 în Râmnicu Sărat, casa municipală de cultură "Florica Cristoforeanu".    

► Candidatul Partidului Mişcarea Populară Cristian Preda participă la conferinţa "Tinerii şi repezentarea politică în Europa anului 2014", ora 16:00, iar Teodor Baconski şi Cristian Petrescu au întâlnire cu presa în Caraş-Severin, la ora 16:00.   

►Echipa PRM se află în Craiova de la ora 16:00, Teatrul "Colibri".   

►Prim-vicepreşedintele liberal Klaus Iohannis are o conferinţă de presă la ora 12:30, la sediul PNL din Timişoara, iar după-amiază prezintă mediului de afaceri din oraş programul economic liberal.    

►Democrat-liberalii au conferinţă de presă la Bistriţa-Năsăud, susţinută de liderul listei Teodor Stolojan, ora 16:00.   

►Eurodeputatul UDMR Iuliu Winkler susţine o conferinţă de la ora 17:00, la Odorheiul Secuiesc.   

►Liderii social-democraţi Victor Ponta şi Liviu Dragnea participă la mitingul Alianţei PSD-UNPR-PC, ora 17:15, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.   

Liberalii mizează pe competenţa celor şase eurodeputaţi care au avut mandat în legislatura trecută, aflaţi acum pe primele locuri în lista formaţiunii pentru Bruxelles. Aflat în turneu electoral la Timişoara, liderul formaţiunii, Crin Antonescu, a amintit că pe 25 mai Europa alege. 

Crin Antonescu: Nu sancţionează pe nimeni stând acasă, dimpotrivă favorizează politicienii, partidele, grupările politice actuale. Singura soluţie pentru schimbare este prezenţa la vot. Apelul meu are în primul rând drept ţintă susţinerea listei PNL. Indiferent care este opţiunea politică a timişorenilor să participe într-un număr cât mai mare la aceste alegeri europarlamentare; a spus el citat de Alina Bujancă.   

Liderul Forţei Civice, candidat pentru un mandat în Parlamentul European, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit la Ploieşti despre miza reprezentării României la Bruxelles: interesul naţional.

În discuţiile cu cetăţenii, el a prezentat oferta electorală a Forţei Civice. 

Mihai Răzvan Ungureanu: Oamenii reclamă ceea ce, firesc, reprezintă aşteptările lor elementare: locurile de muncă, o educaţie solidă, servicii sociale comparabile cu cele din UE. Oamenii sunt într-o mare măsură dezamăgiţi şi nu se sfiesc să spună lucrurile acestea privindu-te în ochi.

Declraţia a fost consemnată de Simona Uţă.   

Candidatul independent Mircea Diaconu şi-a continua turneul electoral la Iaşi.

În Piaţa Unirii, el a explicat oamenilor motivele angajării sale în cursa pentru Bruxelles şi ce anume ar face dacă rezultatul i-ar fi favorabil în ziua alegerilor. 

Mircea Diaconu: A pornit de la un abuz făcut unui cetăţean. Întâmplător sunt eu. Deci, tema mea mai departe este exact asta: relaţia între un cetăţean şi un stat. Că e statul nostru, că sunt alte state europene, abuzurile trebuie să înceteze. Până la urmă, vrem egalitate între un cetăţean şi un stat. Asta ar fi tema mea principală, dacă voi ajunge, dacă duminică va fi ce va fi, asta va fi tema mea principală.  

Echipa PDL, formată din prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu şi eurocandidaţii Monica Macovei, Orest Onofrei, şi-a continuat turneul electoral în Suceava.

Şeful de campanie al PDL, Gheorghe Flutur, a vorbit despre necesitatea sprijinirii tinerilor fermieri. 

" Va trebui să vă luptaţi pentru fermierii şi tinerii care lucrează în agricultură, în zona de munte. Prea puţin se face şi prea multă birocraţie. Am făcut fabrici de lapte, dar n-avem lapte, pentru că de doi ani de zile nu este niciun program pentru încurajarea fermelor, să proceseze. Nu avem ce proces. Uitaţi-vă abatoarele n-au ce tăia", a afirmat el.

Antal Lorant ocupă locul 5 pe lista UDMR pentru Parlamentul European.

În cele 62 de localităţi vizitate în Transilvania el a vorbit despre potenţialul tinerilor. 

Antal Lorant: Multe statistici arată că tinerii nu prea mai merg la vot. Noi credem că nu tinerii sunt de vină, ci de multe ori politicienii sau partidele politice. Noi credem că succesul nu înseamnă bogăţie financiară. Fiecare tânăr e un tânăr de succes, care face ceea ce-i place.

Declaraţia consemnată de corespondentul Radio Cluj, Horea Dan.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Mai 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste