Crin Antonescu susţine că Ponta de teme de moţiunea de cenzură

Opoziţia parlamentară acuză puterea că amână discutarea la termen a moţiunii de cenzură depusă de liberali pentru a evita teme incomode, cum ar fi corupţia.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu susţine că, de fapt, noua majoritate,  se teme şi nu doreşte o dezbatere în Parlament a moţiunii de cenzură din cauza "fenomenului corupţiei".

"Se tem de o dezbatere asupra femonemului corupţiei. Domnul Ponta se teme de o discuţie aplicată, cum este, prin excelenţă, în cadrul parlamentului o moţiune de cenzură", a afirmat, luni, liderul PNL.

Cât priveşte, poziţia democrat-liberalilor faţă de acest subiect, preşedintele PDL, Vasile Blaga, anticipează că majoritatea parlamentară va evita să asigure cvorumul pentru citirea moţiunii în această săptămână.

"Eu cred că aşa vor, să nu asigure cvorum pentru citire. Noi nu putem asigura cu 55 de oameni cvorumul de citire al moţiunii", a apreciat el, luni, într-o declaraţie de presă.

De cealaltă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a respins acuzaţiile şi a spus că de amânarea discutării moţiunii sunt vinovaţi chiar reprezentanţii opoziţiei.

"Nu a fost niciun regulament încălcat. Membrii Biroului Permanent de la PDL, PNL şi PP-DD sunt obligaţi să vină la şedinţă. Dacă domniile lor nu au vrut să vină, acum ar trebui să le luăm din bani", a replicat Zgonea.

Birourile Permanente reunite au decis ca moţiunea de cenzură depusă de PNL să fie prezentată în Parlamentul României, joi, la ora 12:00, urmând să fie dezbătută şi votată luni, 26 mai, în plenul reunit.

Liberalii au depus pe 13 mai moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii".

Potrivit textului moţiunii, actualul Executiv condus de Victor Ponta duce România în orizontul "întunecat şi corupt" din perioada 2001-2004, dar şi în perioada de dinainte de 1989, când partidul unic acaparase întreaga ţară.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului nu au putut decide marţea trecută programul dezbaterii moţiunii de cenzură din lipsă de cvorum.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Mai 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste