Europarlamentarul partidului Jobbik, Bela Kovacs, suspectat de spionaj

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Geza Fazekas, a cerut preşedintelui Parlamentului European suspendarea imunităţii europarlamentarului Bela Kovacs.

Cazul europarlamentarului partidului de extremă dreapta Jobbik, Bela Kovacs, care, potrivit unor informaţii apărute în presă, ar fi suspectat de spionaj împotriva instituţiilor Uniunii Europene în favoarea Rusiei, va fi analizat luni la Budapesta, în cadrul unei şedinţe a comisiei parlamentare pentru securitate naţională.

Potrivit corespondentului RRA la Budapesta, politicianul socialist Roland Gur, al cărui partid deţine preşedinţia comisiei parlamentare, a anunţat că este nevoie de clarificări în acest caz .

El susţine că Oficiul pentru protecţia Constituţiei, care se ocupă de activităţi de contraspionaj, va oferi informaţii corespunzătoare legate de chestiunea suspendării imunităţii europarlamentarului partidului Jobbik.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Geza Fazekas, a anunţat joi, că instituţia pe care o reprezintă a cerut preşedintelui Parlamentului European suspendarea imunităţii lui Bela Kovacs, fiind în desfăşurare o anchetă sub aspectul comiterii unei fapte grave care este pedepsită, conform reglementărilor, cu închisoare între doi şi opt ani.

Cotidianul "Magyar Nemzet" a menţionat că Bela Kovacs a intrat mai demult în atenţia serviciului de contraspionaj, deoarece se întâlneşte în mod sistematic cu diplomaţi ruşi şi se deplasează lunar la Moscova.

Bela Kovacs a declarat că respinge acuzaţiile apărute în presă şi a precizat că nu a făcut parte niciodată dintr-un serviciu secret.

El a mai susţinut că nici nu a colaborat cu  vreun serviciu secret şi că stă la dispoziţia comisiei parlamentare pentru securitate naţională pentru a fi audiat în şedinţă deschisă, menţionează sursa citată


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Mai 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste