Negocieri fără rezultat pe Legea salarizării

Liderii sindicali susţin că circa 80.000 de bugetari nu au asigurate salariile în 2011.

Negocierile privind Legea de salarizare unitară vor fi reluate, după ce reprezentanţii ministerului muncii şi cei ai sindicatelor şi ai patronatelor nu au ajuns la nicio înţelegere.


Sindicatele susţin că nu s-a discutat în cadrul negocierilor despre salariul minim pe economie, ci doar despre coeficienţii de salarizare care vor intra in vigoare începand cu anul 2013.


Patronatele au spus că pentru a evita evaziunea fiscală sunt dispuse să accepte un salariu minim pe economie de 705 lei.


Ele au mai declarat că actualul proiect prevede o recuperare la salariile bugetarilor de doar 16 procente din cele 25 pierdute în vara accestui an.


Vicepreşedintele Sed Lex,  Răzvan Bordeanu a declarat la finalul negocierilor că discuţiile  trebuie sa ţină cont de constrângerile impuse de FMI, întrucât Executivul trebuie să diminnueze bugetul de cheltuieli de personal de la 42 de miliarde la 39 de miiliarde.


În plus ,a mai spus Bordeanu,din calcule reiese ca pentru 2011,circa 80 .000  de bugetari nu au asigurate salariile.


Legea de salarizare unitară trebuia să fie adoptată la finalul lunii septembrie,însa sindicatele şi Executivul nu au ajuns la niciun compromis.


Actul normativ trebuie sa intre in vigoare începand cu 1 ianuarie 2011.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Noiembrie 2010
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste