Reîncepe şcoala

Elevii şi preşcolarii se întorc de miercuri la cursuri, după o vacanţă de o săptămână, la care s-au adăugat două zile libere de Paşte.

În acest semestru, toţi elevii claselor a II-a, a III-a şi a VI-a vor participa în premieră la evaluări organizate la nivel naţional.  

Elevii de clasa a II-a şi a IV-a vor fi examinaţi la limba româna, limba maternă, matematică, iar elevii de clasa a VI-a vor fi evaluaţi la limbă şi comunicare, respectiv limba română şi prima limbă modernă studiată, precum şi la matematică şi ştiinţe.

Elevii nu vor primi note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu se vor trece în catalog.
Evaluarea naţională a absolvenţilor claselor a VIII-a va avea loc în intervalul 23 - 27 iunie, iar examenul naţional de bacalaureat este programat în intervalul 10 iunie - 7 iulie.

Începând din acest an şcolar, în premieră, în calculul mediei finale de admitere în învăţământul liceal, media obţinută de absolvenţii claselor a VIII-a la evaluarea naţională va avea o pondere de 75% şi nu de 50%, cât era până acum, în timp ce notele obţinute de elevi în clasele V - VIII vor avea o pondere de numai 25%, informează redactorul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Aprilie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste