Radu Mazăre, implicat într-un nou dosar

Potrivit unor surse judiciare citate de redactorul RRA, Mădălina Verman, au loc percheziţii la Primăria Constanţa, dar şi la domiciliul primarului Radu Mazăre.

UPDATE Primarul Radu Mazăre se află la Bucureşti va participa, marţi, la o întâlnire a liderilor PSD.

El a declarat pentru Radio România Constanţa că s-au făcut deja percheziţii la domiciliile fratelui şi mamei sale şi că va susţine o conferinţă de presă în care va oferi mai multe detalii.

Este vorba despre un nou dosar în care Radu Mazăre este suspectat de fapte de corupţie şi în care sunt anchetaţi şi alţi angajaţi ai primăriei.

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au informat că procurorii DNA Bucureşti care au descins marţi dimineaţă la sediul instituţiei au solicitat mai multe documente privind proiectarea şi procedurile de achiziţii referitoare la construirea campusului social Henri Coandă.

Referitor la ancheta procurorilor DNA Bucureşti ce vizează acest cartier de locuinţe sociale construit de municipalitate, primarul Radu Mazăre a afirmat, în urmă cu câteva zile, într-o conferinţă de presă organizată în cartierul de locuinţe respectiv, că procurorii anticorupţie ai "DNA-ului lui Băsescu" îl anchetează doar pe el, în timp ce fostul primar democrat-liberal al Capitalei Adriean Videanu nu este anchetat, deşi acesta ar fi construit locuinţe sociale cu preţuri mult mai mari.

"DNA-ul lui Băsescu mă controlează şi mă acuză pe mine, iar pe Videanu care a construit de zece ori mai scump n-are absolut nicio treabă. Eu vreau să-i întreb aşa pe procurorii ăştia: păi băi oamenilor, de unde credeaţi voi că îmi mai pun eu comision, mai şi fur, la 290 de euro pe metru pătrat cu cât am construit eu aici? E normal aşa ceva, ce se întâmplă în ţara asta, în loc ca Băsescu să-i cheme şi să ia model şi să construiască în toată România cum am construit eu aici, ca să nu mai fie oameni care dorm pe stradă? Ei vin să mă ancheteze, asta-i ţara", a afirmat primarul Constanţei, citat de Agerpres.

Mazăre a prezentat, la acel moment, mai multe date comparative cu privire la locuinţele sociale construite în Constanţa şi unde sunt cazaţi peste 3.000 de constănţeni şi cele din Bucureşti 'cumpărate pentru a fi date cu scop social' de fostul primar Videanu.

De precizat că procurorii efectuează,marţi, 8 prilie, 12 percheziţii în municipiile Constanţa, Bucureşti şi în judeţul Dâmboviţa, din care una la sediul unei instituţii publice.

Potrivit DNA, ancheta se face într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2013, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Aprilie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste