UDMR nu se teme de Laszlo Tokes

UDMR susține că prezența lui Laszlo Tokes pe o listă de candidaturi a unui partid din Ungaria nu va avea nicio influență asupra scorului UDMR pentru europarlamentare.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus la Deva, că ținta uniunii este de a fi prezentă în Parlamentul European.

El a mai precizat că prezența lui Laszlo Tokes pe o listă de candidaturi a unui partid din Ungaria nu va avea nicio  influenta asupra scorului UDMR pentru europarlamentare, precizând ca partidul respectiv nu poate avea liste pe teritoriul Romaniei și nici persoanele cu dublă cetățenie nu îl pot vota in România.

Kelemen Hunor a mai precizat că este de acord cu majorarea accizei la carburanți și cere ca sumele rezultate sa fie direcționate spre infrastructura rutieră, respectiv construcția de autostrăzi.

Majorare accizei și directionarea banilor rezultați spre construcția de autostrăzi au fost lucruri cu care UDMR s-a declarat de acord,  înainte de a fi cooptat la guvernare.

Recent,  Kelemen Hunor, preciza că acciza pe carburant nu va presupune o majorare a preţurilor, întrucât influenţa taxei asupra inflaţiei "nu va fi nici de 0,1%".

Suprataxarea carburanţilor este stipulată într-o ordonanţă de urgenţă, care urmează să intre în dezbaterea parlamentului, iar liberalii au anunţat că vor folosi toate mijloacele pentru ca aceasta să fie respinsă de legislativ.

"Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor a luat decizia de a împiedica prin toate mijloacele adoptarea legii de aprobare a ordonanţei de urgenţă 102. Această ordonanţă trebuie dezbătută în parlament şi poate fi aprobată sau poate fi respinsă. Partidul Naţional Liberal are cel mai puternic grup parlamentar din opoziţie şi am demarat, practic, o bătălie pentru a reuşi respingerea acestei legi", a spus deputatul PNL, Ludovic Orban.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Aprilie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste