100.000 de cetăţeni cu dublă cetăţenie română şi ungară vor să voteze

Aproape 170.000 de cetăţeni ungari, care nu au domiciliul în Ungaria şi au fost înregistraţi pe listele electorale pentru a vota prin corespondenţă la alegerile din 6 aprilie, au primit plicurile cu buletinele de vot.

Preşedintele Biroului Naţional Electoral din Ungaria, Ilona Palffy, a anunţat marţi că au fost trimise prin poştă, deja de săptămâna trecută, 168.000 de plicuri, conţinând buletinele de vot cetăţenilor ungari care nu au domiciliul în această ţară şi s-au înregistrat pe listele cu alegători pentru a vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 aprilie.

În total au fost primite peste 230.000 de astfel de cereri, dintre care aproape 100.000 din România.

Din totalul celor care au solicitat includerea pe listele cu alegătorii din străinătate, în jur de 195.000 au fost înregistraţi până marţi, 25 martie, dar procesul de prelucrare a cererilor continuă până miercuri la prânz.â

Urmează apoi să fie trimise plicurile cu buletinele de vot şi cetăţenilor care nu au fost încă înscrişi pe listele respective.

Plicurile cu buletinele de vot trebuie trimise înapoi prin poştă Biroului Naţional Electoral până în ziua dinaintea alegerilor sau pot fi depuse la misiunile diplomatice ale Ungariei şi în 6 aprilie, informeaă corespondentul RRA, în Ungaria.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Martie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste