Antonescu: USL nu se va reface pe durata vieții mele politice

Liderul PNL, Crin Antonescu, susține că nu mai există șanse de refacere a USL, chiar dacă liberalii vor avea un eșec la alegerile europarlamentare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la Brăila, că refacerea USL nu este posibilă "pe durata vieţii sale politice", chiar şi în cazul unui eşec al liberalilor la europarlamentare, deoarece Victor Ponta a dovedit că nu a putut folosi sprijinul PNL în direcţia corectă.

Antonescu a fost întrebat cine se face vinovat de ruperea USL şi cine decontează eşecul acestui proiect.

"Cred că esenţial pentru eşecul proiectului nu este atât faptul că PSD, pe fond, nu s-a schimbat faţă de 2004, ci că Victor Ponta ca lider nou nu a putut sau nu a dorit să folosească şi conjunctura şi sprijinul extraordinar pe care eu şi PNL l-am dat domnului Ponta, anume pentru a putea folosi forţa acestui partid într-o direcţie corectă", a afirmat preşedintele PNL.

De asemenea, întrebat dacă ar fi posibilă refacerea USL, susţinută de Victor Ponta, într-un viitor apropriat, Antonescu a răspuns: "Nu, pe durata vieţii mele politice nu. Dar sigur că sunt de acuma la o vârstă (...) dar în viziunea asta de operetă a domnului Ponta: hai că facem tot ce se poate - şi asta e normal, că e competiţia - poate că îşi rup gâtul liberalii la europarlamentare şi vin înapoi cu coada între picioare... Şi dacă s-ar întâmpla, ceea este imposibil, tot nu ar fi refacerea unui mare proiect", a mai spus Antonescu.

În 22 martie, premierul Victor Ponta a făcut un apel ca în teritoriu să se menţină o bună relaţie cu reprezentanţii liberali, având credinţa că, după alegerile din 25 mai, PNL ar putea reveni alături de PSD.

Totodată, Ponta a reamintit că lupta PSD se dă împotriva regimului Băsescu, care în continuare se bazează pe propagandă şi oameni cu bani.

Peste 3000 de liberali s-au întâlnit la Brăila, la întâlnirea regională a reprezentanţilor PNL din zona de sud-est a României.

Printre cei prezenţi s-au numărat preşedintele PNL, Crin Antonescu, europarlamentarii Adina Vălean, Renate Weber, Eduard Hellvig, Ramona Mănescu şi Cristian Buşoi.

Totodată, a avut loc şi lansarea candidaţilor liberali la alegerile pentru Parlamentul European, fiecare dintre ei susţinând un discurs pentru a motiva alegătorii să îi voteze.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Martie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste