UDMR şi PCM au semnat un acord de colaborare

UDMR şi PCM vor colabora pentru alegerile europarlamentare din 25 mai la nivelul administraţiilor locale. PCM nu va desemna candidaţi pe lista UDMR, ci doar va susţine candidaţii Uniunii.

UDMR și PCM au semnat un protocol strategic de colaborare, pe termen mediu și lung,  care se va aplica și alegerilor pentru Parlamentul European din 25 mai.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul  Kelemen Hunor,  președintele UDMR, într-o conferință de presă comună cu președintele PCM, Zsolt Biro.

Kelemen Hunor a declarat că cele două partide vor colabora la nivelul administrațiilor locale, unde PCM are primari și consilieri.

De asemenea, UDMR va reprezenta interesele comunității maghiarilor ardeleni la nivelul Parlamentului României, în Guvern și în Parlamentul European, a declarat vicepremierul  Kelemen Hunor.

La rândul său, președintele PCM, Zsolt Biro, a declarat că semnarea acestui protocol reprezintă o recunoaștere a forței acestei formațiuni politice pe scena politică din Transilvania.

Zsolt Biro a declarat că PCM nu va desemna candidați pe lista candidaților pentru Parlamentul European, cu toate că exista posibilitatea să desemneze un candidat independent, susținut de PCM, pe locul 3, însă acesta a refuzat să intre în politică.

El a adăugat că protocolul conține suficiente garanții pentru ca PCM să susțină lista UDMR.

240.000 de semnături pentru susţinerea listei UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea pe care o conduce a adunat peste 240.000 de semnături pentru susţinerea listei proprii de candidaţi la alegerile europarlamentare şi că acestea vor fi depuse luni la Biroul Electoral Central.

"UDMR centralizează toate semnăturile pentru lista de candidaţi ai Uniunii pentru Parlamentul European, avem peste 240.000 de semnături. Luni după-amiază vom depune dosarele de candidaturi şi listele de semnături la Biroul Electoral Central. Lista de candidaţi a UDMR este completă, cu 32 de poziţii, plus lista suplimentară", a menţionat Kelemen Hunor.

Actualii europarlamentari Iuliu Winkler şi Sogor Csaba ocupă primele două locuri pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Martie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste