Premierul, despre preşedinte: Băsescu nu a cerut elemente de mandat la Consiliul European

Premierul Ponta a transmis conducerii Senatului că preşedintele Băsescu nu a solicitat Guvernului elemente de mandat pentru reuniunea Consiliului European din 20-21 martie de la Bruxelles şi nici nu a prezentat Executivului poziţia sa.

Premierul Victor Ponta a trimis luni câte o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor şi Senatului în care informează că în perioada 20-21 martie va avea loc la Bruxelles reuniunea Consiliului European, iar preşedintele Traian Băsescu nu a solicitat Guvernului elemente de mandat pentru participarea la această reuniune şi Guvernul nu a fost informat asupra poziţiei pe care preşedintele României a susţinut-o la reuniunile Consiliului European la care a participat.

Victor Ponta mai scrie că nici în cazul reuniunilor anterioare şeful statului nu a solicitat Guvernului elemente de mandat şi - în consecinţă - Guvernul este în măsura să prezinte Parlamentului doar agenda reuniunii.

"Agenda Consiliului European din martie este axată în principal pe creşterea economică, competitivitate, creare de locuri de muncă, se va discuta de asemenea despre pregătirea Summit-ului UE-Africa, precum şi alte subiecte de relaţii externe, funcţie de evoluţii", se arată în scrisoarea premierului.--fb1

Potrivit legii, Executivul are obligaţia de a transmite Parlamentului cu minim 10 zile calendaristice înainte de reuniunea Consiliului European propunerea de mandat pe care delegaţia României intenţionează să o prezinte, se arată în scrisoarea semnată de Victor Ponta.

Biroul Permanent al Camerei "a luat act de scrisoarea premierului"
    
Potrivit secretarului Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, Biroul Permanent al Camerei a luat act de această scrisoare.
    
Biroul Permanent al Senatului a trimis Comisiei de politică externă şi Comisiei pentru afaceri europene informarea primului ministru Victor Ponta referitoare la reuniunea Consiliul European din perioada 20-21 martie pentru care şeful statului nu a solicitat  Guvernului elemente de mandat pentru participarea sa la reuniunea CE din martie.  
    
"Este vorba de o informare a celor două Comisii pentru că acestea urmăresc agenda Consiliului European şi feed-back-ul: ce documente se adoptă, ce instrumente şi politici au fost luate în discuţie", a spus vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, luni, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Martie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste