Întâlnire Băsescu-Ponta pe subiectele Jobbik şi a certificatelor verzi

Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au discutat, la Palatul Cotroceni, despre problema extremiștilor maghiari și despre certificatele verzi.

Premierul Victor Ponta a confirmat la o emisiune tv că discuţiile cu şeful statului au avut două subiecte principale: extremiştii maghiari şi problema certificatelor verzi care ar putea duce la majorarea tarifelor energiei electrice.

Șeful Guvernului a precizat că măsurile administrative împotriva extremiştilor vor fi anunţate vineri de către MAI.

"Am discutat cu preşedintele Băsescu şi cei prezenţi care sunt paşii cei mai buni de urmat pentru a nu face jocul extremiştilor", a spus Ponta.

"Am avut şi astăzi încă o discuţie legat de legea privind amânarea certificatelor verzi. Aveam date puse la dispoziţie şi de Alro, Sidex şi alte companiii afectate de o posibila creştere a cotei în facturi. Nu ştiu ce decizie va lua preşedintele", a adăugat premierul.

Potrivit unor surse politice, la şedinţa de la Cotroceni au participat şi şefi de servicii de informaţii.

Preşedintele Jobbik le răspunde lui Ponta şi Băsescu

În Ungaria, liderul partidului de extremă dreapta Jobbik, Vona Gabor, a reacţionat joi printr-o scrisoare deschisă adresată conducerii de la Bucureşti la declaraţiile legate de interzicerea prezenţei sale pe teritoriul României.

Preşedintele partidului Jobbik, Gabor Vona, arată în scrisoarea deschisă adresată preşedintelui şi premierul României că nu înţelege declaraţiile privind interzicerea prezenţei sale pe teritoriul acestei ţări din cauza comportamentului extremist.

Gabor Vona susţine că nu a făcut altceva decât să participe în linişte şi în mod paşnic la marşul din Târgu-Mureş şi se întreabă ce se va întâmpla cu celelalte câteva mii de persoane care au fost prezente la manifestare şi dacă li se va interzice prezenţa în România şi liderilor belgieni, catalani sau basci care, spre deosebire de el, au rostit şi discursuri cu tentă incediară.

Jobbik: Oficialii români fie au fost informaţi greşit, fie desfăşoară un joc politic şi antimaghiar

Liderul formaţiunii de extremă dreapta este de părere că oficialii români fie au fost informaţi greşit, fie desfăşoară un joc politic de un nivel scăzut şi antimaghiar şi precizează că informaţiile din presă potrivit cărora membrii Jobbik şi ai Gărzii Ungare ar fi provocat incidentele de la Târgu-Mureş sunt false, aceştia participând la manifestare cu respectarea reglementărilor şi a solicitărilor organizatorilor, lucru confirmat de altfel şi de prefectul judeţului.

Amintim că premierul Victor Ponta a declarat miercuri că ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea i-a trimis o notă preşedintelui cu privire la declararea ca indezirabil a liderului partidului Jobbik, Vona Gabor.

El a precizat că dacă Traian Băsescu, în calitatea sa de şef al CSAT, avizează materialul respectiv joi, în aceeaşi zi Ministerul de Interne trece la aplicarea sa.

Ponta a calificat drept "populistă" propunerea şefului statului de a se interzice intrarea în ţară a tuturor membrilor Jobbik, apreciind că aceasta este "inaplicabilă".

Știre în curs de actualizare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Martie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste