Burse pentru educaţie destinate tinerilor români

Comisarul european pentru Educaţie, Androulla Vassiliou, lansează la Bucureşti programul de finanţare pentru Educaţie, Erasmus Plus.

120.000 de tineri români ar putea beneficia de burse pentru educaţie în următorii şapte ani prin Programul Erasmus Plus.

Noul program de finanţare pentru educaţie, formare, tineret şi sport va fi lansat, luni,  la Bucureşti chiar de comisarul european pentru Educaţie, Androulla Vassiliou.

În cele două zile pe care le va petrece în România, comisarul european va discuta cu autorităţile despre perspectivele de educaţie şi de angajare ale tinerilor.

Într-un interviu acordat corespondentului RRA la Bruxelles, Sorin Croitorescu, purtătorul de cuvânt al comisarului european, Dennis Abott a explicat cât de importantă este investiţia în educaţie.

"Programul oferă nu doar burse pentru studenţi, ci finanţează şi proiecte de pregătire a profesorilor sau a celor care fac activităţi de voluntariat. În total, vor putea beneficia circa 120.000 de tineri în următorii şapte ani", a spus  Dennis Abbott.

Reporter: Poate fi educaţia o soluţie pentru eliminarea sărăciei?

Dennis Abbott: Este în mod sigur parte a soluţiei, pentru că, fără educaţie, oamenii nu capătă abilităţile necesare pentru a putea fi angajaţi.  

Reporter: Deci, educaţia este cea care oferă tinerilor mai multe şanse pe piaţa muncii? 

Dennis Abbott: Aşa cred, pentru că dacă ai un nivel bun de educaţie, este mult mai probabil să ai deprinderile pe care le caută angajatorii, iar dacă nu primeşti educaţia necesară atunci când eşti tânăr este posibil ca toate eforturile pe care le faci ulterior să nu fie suficiente. De aceea, cred că şi în condiţiile economice cele mai dificile sunt extrem de importante investiţiile în educaţie şi nu mă refer doar la burse, ci şi la pregătirea profesorilor, la modernizarea programelor de studiu, la investiţii în IT pentru a fi siguri că elevii şi studenţii au parte de cea mai bună educaţie. Iar forţă de muncă bine pregătită este cea mai sigură cale spre prosperitate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Martie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste