Vot final în PNL privind soarta USL

Liberalii decid, prin vot, în forul de conducere dacă părăsesc Uniunea Social Liberală.

Delegația permanentă a PNL decide dacă partidul rămâne în Uniunea Social Liberală sau trece în Opoziție.

Liderul liberal, Crin Antonescu, a precizat înaintea ședinței că a avut o discuție telefonică cu premierul Victor Ponta, care i-a precizat că nu este dispus să convoace Parlamentul pentru a vota formula propusă de PNL cu Klaus Iohannis vicepremier și ministru de Interne.

"Apreciez prestația mediatică a premierului, e un pas înainte din lunga coleție a momentului când oamenii politici sunt gata să plângă. Nu înțeleg mesajul și l-am sunat pe premier , l-am întrebat dacă avem niște date noi, dacă domnia sa și PSD sunt dispuși să convocăm ședinta camerelor reunite și să mergem pe formula care se cunoaște. Și premierul mi-a răspuns că nu", a spus Antonescu.

Înaintea Delegației permanente a PNL, premierul Victor Ponta le-a cerut liberalilor să rămână la guvernare.

"Fac încă un apel înainte de sedinţa politică a Partidului Naţional Liberal, către partenerii şi colegii mei liberali de a salva proiectul politic numit Uniunea Social Liberală, de a continua să guvernăm împreună şi să aducem la îndeplinire obiectivele fundamentale pentru care am cerut şi am obţinut încrederea concetăţenilor noştri, în anul 2012", a spus premierul.

Victor Ponta le-a transmis liderilor PNL că este dispus să discute cu ei şi a precizat că este gata să-i numească pe candidaţii liberali pe posturile existente acum în Guvern.

Reamintim că liberalii au propus numirea lui Klaus Iohannis în funcţiile de ministru de interne şi vicepremier, ceea ce ar fi presupus schimbarea structurii executivului.

În eventualitatea plecării miniştrilor liberali din guvern, liderii USD doresc ca o nouă structură a executivului să fie validată de Parlament cât mai repede.

În acest sens, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea spunea că social-democraţii au fost convocaţi la începutul săptămânii viitoare la plen, precizând că toate avizele pentru plecări în străinătate au fost sistate.

Știre în curs de actualizare


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste