USL, ultima zi. Liberalii decid dacă rămân sau nu la guvernare

Liberalii decid, marţi seară, când se vor reuni în şedinţă la nivel de Delegaţie Permanentă, dacă rămân sau nu la guvernare.

Social-democraţii îi invită pe liberali, chiar prin vocea premierului Ponta, să menţină formula USL de guvernare, dar atenţionează că trebuie şi să formeze un alt cabinet până pe 8 martie.  

După trei ani de existenţă, ruperea Uniunii Social Liberale pare iminentă, în urma eşuării negocierilor de luni, dintre social-democraţi şi liberali.

Decizia este aşteptată de la Delegaţia Permanentă a PNL care va începe marţi la ora 19.00.

Luni, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintelui Klaus Iohanis reconfirma că negocierile au eşuat şi că ar putea retrage ultimii miniştri liberali din cabinetul Ponta, până miercuri, când e programată şedinţa de guvern.

În opinia sa, pasul următorul este denunţarea protocolului USL, moment în care liberalii vor trece în opoziţie.      

"Noi suntem un partid care a intrat în acest guvern ca şi partener împreună cu PSD. Dacă nu suntem doriţi, ce ne ajută că ne dorim noi? Este clar că nu s-a dorit să intrăm în această formulă în guvern", a spus liderul PNL.

De cealaltă parte, liderul PSD, Victor Ponta, susţinea însă că doreşte păstrarea USL, dar recunoştea că îşi construieşte planul de rezervă în cazul ieşirii PNL de la guvernare.

Ponta declara, luni, că, în mai puţin de două săptămâni, va fi nevoit să găsească o nouă formulă de executiv. 

"8 martie este termenul la are expiră cele 45 de zile şi nu putem merge mai departe şi nici nu putem să avem un guvern fără ministru de interne", anunţa premierul.   

Sunt aproape trei săptămâni de criză între PNL şi PSD în interiorul guvernării, timp în care niciunul dintre partide nu a făcut nicio concesie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste