UPDATE Moţiunea simplă pe tema deszăpezirii, respinsă

Plenul Camerei Deputaţilor a respins moţiunea simplă, iniţiată de paralamentarii PDL şi PP-DD, pe tema deszăpezirii.

UPDATE Moțiunea simplă inițiată de PDL și PP-DD la adresa ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, a fost respinsă, marți, de Camera Deputaților, cu 246 de voturi ”împotrivă”, 58 de voturi ”pentru” și 21 de abțineri.

Liberalii au votat împotriva acestei moţiuni, viceliderul deputaţilor PNL, Victor Paul Dobre, spunând că o situaţie de urgenţă, ori catastrofă, nu trebuie să facă obiectul unei bătălii politice.

Documentul a fost dezbătut luni, de deputaţi, iar grupul parlamentar al PNL din Cameră a anunţat că va vota împotriva acestei moţiuni.

Semnatarii moţiunii simple "Îmbogăţirea baronilor PSD-PNL sau reţeta teleînzăpezirii marca Ponta" îi cer ministrului delegat Dan Şova să prezinte un raport complet privind costurile deszăpezirii în perioada 24 - 31 ianuarie, contractele care au fost încheiate şi procedura de licitaţie prin care acestea au fost atribuite.

Deputaţii PDL şi PPDD au subliniat în moţiune că, în lunile decembrie şi ianuarie, CNADNR ar fi încheiat contracte de aproape 100 de milioane de lei, prin proceduri netransparente şi că, printre câştigători, s-ar număra firme apropiate unor membri importanţi ai USL.  

Deputatul PDL, Alexandru Nazare, fost ministru al transporturilor în guvernul Ungureanu, a acuzat USL că acţiunile de deszăpezire au fost efectuate de firme apropiate de lideri ai Uniunii.  

"Alături de firme apropiate de greii USL, precum Cătălin Voicu, Marian Oprişan sau Liviu Dragnea, găsim şi situaţii hilare, cu firme conduse de fotomodele. CNADNR a încheiat contracte prin proceduri netransparente de negociere, fără publicare, motivând urgenţa siutuaţiei", a susţinut el.

Semnatarii moţiunii au cerut ministrului delegat pentru infrastructură, Dan Şova, să prezinte un raport complet, privind costurile deszăpezirii în perioada 24-31 ianuarie.   

În replică, Şova a afirmat că suma care trebuie plătită este de fapt mai mică decât cea plătită  de fostul ministru al transporturilor în guvern Boc, Anca Boagiu.

"Suma pentru deszăpezire, de anul acesta, va reprezenta maxim 40% din cât a plătit doamna Boagiu în 2010-2011 şi cam 60% din ceea ce aţi plătit dvs în 2011-2012", a spus Şova.   

Şi reprezentantul PNL, deputatul PNL Mihai Lupu a declarat că moţiunea simplă iniţiată de PDL şi PP-DD privind deszăpezirea  este un gest sortit eşecului încă de la început, el anunţând că liberalii vor vota împotrivă.

"Moţiunea dumneavoastră încă de la început a fost un gest sortit eşecului, din dorinţa de a ocupa agenda parlamentară cu un instrument aflat la dispoziţia Opoziţiei. Aţi umplut paginile cu un discurs populist adresat la grămadă mai multor miniştri, apostrofând inclusiv autorităţile locale, motiv pentru care a fost respinsă din motive procedurale. Din a doua încercare aţi reuşit totuşi să încropiţi un text adresat unui singur ministru care este aici, care va oferi răspunsuri la problemele semnalate. Cu siguranţă solicitările dvs. de final vor primi un răspuns avizat din partea domnului ministru Şova care a prezentat şi situaţia privind costul deszăpezirii", a spus de la tribuna Camerei Deputaţilor deputatul Mihai Lupu.

Pentru a fi adoptată, moţiunea semnată de parlamentarii PDL şi PPDD are nevoie de votul favorabil exprimat de jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi la şedinţa de plen.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste