Iohannis: Negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, susţine că negocierile din interiorul USL privind remanierea guvernamentală au eşuat. Primarul Sibiului spune că nu a vorbit nici cu Băsescu, nici cu Ponta.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că "negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat"  şi că PNL nu poate continua în această formă de "colaborare inexistentă"

Declaraţia integrală, în playerul AUDIO, pe prima pagină a site-ului.

"La începutul lunii februarie, conducerea PNL a luat în discuţie situaţia noastră de la guvernare. Au fost evenimente care au dus la necesitatea unei remanieri guvernamentale parţiale. Analizând această situaţie, BPN al partidului a hotărât să facă câteva schimbări bine cunoscute", a spus Iohannis.
    
El a adăugat că PSD nu a fost de acord cu acele schimbări, după mai multe runde de negocieri.
    
"Iată că au trecut aproape 3 săptămâni şi nu s-a putut realiza această remaniere. Partenerii noştri se pare că nu au dorit să se facă aceste schimbări. Pe parcurs au apărut pretexte, de ce nu se poate face această remaniere. Au fost mai multe discuţii, întâlniri şi, undeva pe la sfârşitul săptămânii trecute, s-a ajuns într-un impas. Astăzi, tragem concluzia că negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat", a precizat Iohannis.

Acesta a adăugat că numirea sa ca ministru de Interne şi vicepremier, o solicitare refuzată de PSD, se putea face foarte uşor.

"PNL, prin conducerea lui, nu a stabilit să fiu ministru de Interne ci m-a propus pe poziţia de ministru de Interne şi vicepremier. Mult discutata modificare a structurii Guvernului este o formalitate. La 70% majoritate în Parlament se putea face această modificare foarte uşor, dar nu s-a dorit acest lucru. Este un pretext din partea USD care nu a vrut să intre în Parlament cu această modificare", a afirmat Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL a spus că au fost multe situaţii în care au făcut un pas înapoi, pentru a fi bine în Alianţă, însă partenerii din USL nu au apreciat acest lucru.

El a subliniat că eventuala retragere a miniştrilor liberali din Guvern "nu este o decizie reversibilă".

Klaus Iohannis a mai menţionat că, în cazul în care marţi Delegaţia Permanentă a PNL va constata că negocierile în USL au eşuat, atunci este posibil ca miercuri miniştrii PNL să nu mai participe la şedinţa de Guvern.

Menţionăm că Biroul de presă al PNL a anunţat că Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal se va reuni în şedinţă marţi, începând cu ora 19:00.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste