Ponta va negocia formarea unui nou guvern până pe 8 martie

Premierul Victor Ponta a declarat că are mandat să negocieze formarea unui nou cabinet, până pe 8 martie, dacă liberalii decid retragerea de la guvernare.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta,  a declarat, luni, că va numi miniştri interimari dintre membrii Guvernului dacă PNL se va retrage de la guvernare.

El a adresat un nou apel liberalilor pentru unitatea USL şi a precizat că dacă aceştia se vor retrage din  Guvern, atunci până la 8 martie va trebui să găsească o nouă formulă de guvernare din USL.

Dacă acest lucru nu se poate, Victor Ponta a aratat că atunci se va prezenta în Parlament cu o nouă majoritate care să susţină Guvernul  ce va aplica proiectele USL.

"Facem acest apel şi ne exprimăm speranţa că înţelepciunea va prevala şi colegii din PNL vor rămâne alături de noi în actul de guvernare. În măsura în care decizia PNL va fi de a retrage din guvern miniştrii PNL, voi nominaliza în locul acestora tot membri ai Cabinetului şi vom încerca, atâta timp cât ne permit termenele constituţionale, să găsim o soluţie politică pentru ca guvernarea să continue tot sub formula USL. La împlinirea termenelor, dacă nu va exista o soluţie de continuare a guvernării alături de PNL, voi merge în Parlament cu o structură a Guvernului care să permită îndeplinirea măsurilor promise populaţiei şi voi anunţa faptul că, din punctul de vedere al USD, mâna întinsă pentru PNL pentru a fi alături atât în structurile centrale, parlamentare şi guvernamentale, cât şi teritoriale rămâne valabilă şi soluţia pe termen mediu şi lung pentru România este aceasta", a declarat Ponta la finalul şedinţei Biroului Permanent al PSD, la care au luat parte şi liderii UNPR şi PC, Gabriel Oprea şi, respectiv, Daniel Constantin.

De asemenea, Victor Ponta a precizat că are mandat din partea USD pentru a purta discuţii în vederea conturării unei majorităţi care să sprijine Cabinetul său.

Victor Ponta a mai spus că nici un partid din USD nu dorește înlocuirea lui Crin Antonescu de la conducerea Senatului.

"Vreau să precizez foarte clar, fiindcă au existat speculaţii în media: nimeni din cadrul USD, niciunul dintre senatorii USD nu va iniţia şi nu va sprijini vreo procedură de revocare a domnului Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului şi, din acest punct de vedere, decizia este foarte clară", a declarat Ponta la finalul şedinţei BPN al PSD.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a precizat că în situaţia în care Uniunea Social Liberală se va rupe, conservatorii nu vor revendica funcţia de preşedinte al Senatului, deşi acesta revine PC potrivit protocolului USL.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste