Iuliu Winkler, cap de listă UDMR la europarlamentare

Europarlamentarul Iuliu Winkler deschide lista candidaților UDMR la alegerile europarlamentare programate în luna mai.

Europarlamentarul Iuliu Winkler va ocupa prima poziţie pe lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai, a anunţat sâmbătă, la Cluj, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

El a precizat că lista Uniunii conţine 32 de nume şi a anunţat, la finalul şedinţei Consiliului Permanent, primele şase poziţii.

"Am analizat azi în Consiliul Permanent dosarele candidaţilor pentru poziţiile de pe lista noastră privind alegerile europarlamentare. Am avut şase candidaţi care s-au prezentat şi au susţinut candidatura pentru primele şase poziţii. Pe prima poziţie este domnul deputat Winkler, în prezent deputat în Parlamentul European, pe locul doi domnul Sogor Csaba, care de asemenea este europarlamentar. Ei au primit votul pentru a continua munca, în momentul în care vor fi aleşi", a declarat Kelemen Hunor.

Pe următoarele trei locuri ale listei UDMR pentru europarlamentare se află Vincze Lorant, Hegedus Csilla şi Antal Lorant.

Fostul senator UDMR Peter Eckstein Kovacs ar fi urmat să ocupe locul patru pe listă, însă, potrivit liderului Uniunii, acesta a refuzat şi a cerut să fie pus pe locul 32.

"Dânsul a cerut să fie pe ultimul loc atunci când a spus că nu doreşte să fie pe locul patru şi a spus că doreşte să rămână pe listă ca să ne ajute în campanie. Asta e dorinţa dânsului, nu a mea, chiar pe mine mă supără un pic că nu a acceptat locul patru, dar eu nu comentez, doar respect o asemenea dorinţă", a spus Kelemen.

Liderul Uniunii a mai declarat că în Consiliul Permanent s-a luat şi decizia unei colaborări cu Partidul Civic Maghiar, atât în vederea alegerilor pentru Parlamentul European, cât şi pe o perioadă de timp care va depăşi acest moment.

În funcţie de discuţiile care vor avea loc, lista pentru alegerile din 25 mai s-ar putea să sufere modificări, însă primele două locuri, a precizat Kelemen, nu vor fi afectate.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste