Guvernul adoptă Memorandumul cu FMI

Memorandumul cu FMI va fi adoptat de Guvern, după care va fi transmis spre aprobare preşedintelui Traian Băsescu.

Guvernul va adopta, miercuri, Memorandumul cu FMI.

Potrivit premierului Victor Ponta, documentul va fi trimis apoi spre aprobare preşedintelui Traian Băsescu.

"Am vorbit cu preşedintele, dar mi-a cerut să nu mai anunţ eu ce am decis. Vă va anunţa domnia sa. Noi miercuri adoptăm în şedinţa de guvern memorandumul şi îl trimitem spre aprobare către preşedinte. În baza memorandumului, ministrul de Finanţe şi guvernatorul Băncii Naţionale pot semna scrisoarea de intenţie. Nu pot să semneze guvernatorul şi ministrul de Finanţe fără aprobarea memorandumului şi de către preşedinte, a explicat premierul", declara vineri, premierul Ponta.

Întrebat dacă din afirmaţiile sale s-ar putea subînţelege că preşedintele va semna memorandumul, premierul a replicat: "Nu vreau să subînţelegeţi nimic, decât că am vorbit cu preşedintele pe această temă, că l-am asigurat, nu că n-ar fi ştiut (...), că nu există în acest memorandum nimic despre creditul fiscal pentru ratele la bănci, pentru că aceea a fost discutată, agreată deja, dar n-are legătură cu acordul în vigoare şi miercuri noi adoptăm în Guvern şi trimitem la preşedinte. Ce face preşedintele cred că vă va spune domnia sa, cred, aşa este corect şi politicos, atâta timp cât mi-a solicitat să vă comunice domnia sa, şi nu eu".

Tot miercuri, membrii Executivului ar putea adopta un plan de restructurare a companiilor de stat, care va duce la reducerea arieratelor acestora cu aproximativ două miliarde de lei.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste