Europarlamentarii PDL sprijină integrarea Republicii Moldova în UE

Prezent, sâmbătă, la Galaţi, liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan a declarat că integrarea Republicii Moldova în UE ar trebui să fie prioritară pentru toţi europarlamentarii români.

El a afirmat că europarlamentarii PDL au susţinut parcursul european al Republicii Moldova, lucru care se va continua şi în viitorii cinci ani ai noilor mandate de eurodeputaţi.

Potrivit lui declaraţiilor lui Stolojan, prin susţinerea grupului PDL, Republica Moldova a reuşit ca de la 1 ianuarie 2014 să poată exporta vin, indiferent de cantitate, în UE, iar în următoarea perioadă de timp – „cel târziu” de la 1 aprilie – cetăţenii din Republica Moldova vor putea circula fără vize în spaţiul UE, un regulament de exceptare de la vize la care a contribuit, ca raportor, şi europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu.

Theodor Stolojan a mai spus că în luna august a acestui an va fi semnat acordul de asociere a Republicii Moldova la UE.

"Toţi europarlamentarii români ar trebui să îşi stabilească, drept obiectiv prioritar, pentru următorii cinci ani, stabilirea unui parcurs clar cu privire la acceptarea Republicii Moldova drept candidată pentru integrarea în spaţiul UE", a spus Theodor Stolojan.

Însoţit de europarlamentarii PDL Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu, Theodor Stolojan s-a întâlnit, sâmbătă, la Galaţi, cu membrii PDL, în cadrul campaniei de promovare a proiectelor proprii pe care intenţionează să le aplice cei trei, dacă vor fi aleşi, pentru următorii cinci ani, în Parlamentul European.

După întâlnirea cu membrii PDL – la care au fost prezenţi şi preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă şi deputatul PDL Mircea Toader – cei trei europarlamentari s-au întâlnit şi cu reprezentanţii oamenilor de afaceri şi cei ai sindicatelor din Galaţi, informează corespondentul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste