Guvernul a stabilit condiţiile privind compensarea imobilelor naţionalizate

Potrivit Guvernului, compensarea în cazul imobilelor naţionalizate se poate face prin terenuri sau construcţii, cu acordul persoanei îndreptăţite.

Guvernul a stabilit în şedinţa de miercuri mecanismul şi condiţiile în care se realizează compensarea cu bunuri sau prin echivalent a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist.

Bunurile care pot face obiectul compensării sunt atât terenuri, cât şi construcţii.

Compensarea va putea fi efectuată numai cu acordul persoanei îndreptăţite.

Tot în şedinţa de miercuri, Executivul a discutat, fără a lua însă vreo decizie, despre iniţiativa Ministerului Finanţelor privind diminuarea plafoanelor pentru plăţile în numerar efectuate de bănci către persoanele fizice.  

Premierul a precizat că pentru a fi analizate noi observaţii primite din partea mediului de afaceri, proiectul nu a fost finalizat şi, deci, nu va fi trimis Parlamentului.

Întocmit iniţial ca un proiect de ordonanţă, acesta a fost transformat în proiect de lege, ceea ce înseamnă că va intra în vigoare abia după aprobarea de către Parlament.

Premierul Victor Ponta a explicat că, având în vedere implicaţiile, este necesară o dezbatere amplă în comisiile de specialitate ale Parlamentului, la care să participe şi sistemul bancar.

Reamintim că, în forma propusă de Ministerul Finanţelor, proiectul limitează tranzacţiile în numerar şi reduce comisioanele bancare.

De exemplu, plăţile zilnice sunt plafonate la 2000 de lei pe persoană, iar comisioanele interbancare pot fi de cel mult 0,3% din valoarea operaţiunii.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste