Negocierile în USL au eşuat. Ponta vrea patru vicepremieri

Liderii USL s-au întâlnit, marţi, din nou, pentru a negocia poziţia pe care o va ocupa primarul Sibiului, Klaus Iohannis, în Guvernul Ponta. Discuţia a durat mai bine de două ore.

Reuniunea liderilor USL, de la Vila Lac 1, s-a încheiat după aproximativ două ore. Doar premierul Victor Ponta a făcut declaraţii de presă la sediul USL.

Liderul PNL Crin Antonescu a lipsit.

Premierul Victor Ponta a declarat, după şedinţă, că a propus o variantă în care Klaus Iohannis este ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR.

"Am avut o discuţie în cadrul USL legată de restructurarea Guvernului. A existat o propunere din partea mea ca guvernul să meargă luni în Parlament cu o nouă formulă care îl include pe Iohannis ca ministru de Interne şi vicepremier. Am cerut introducerea a patru vicepremieri, din fiecare partid al coaliţiei. Nu a existat un consens asupra acestei formule. A rămas să discutăm", a spus Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful Executivului a precizat că nu s-a ajuns la un consens.

"Nu am vrut să luăm niciun portofoliu de la PNL. Nu se schimbă în niciun fel raportul între membrii Guvernului reprezentând partide diverse", a subliniat Ponta.

Premierul a mai precizat că a mai fost o propunere potrivit căreia patru miniştri delegaţi să devină miniştri.

"A existat o altă discuţie - de asemenea bazată pe lucruri care nu au funcţionat în Guvern, ele nu au fost totdeauna publice, dar eu le simt în fiecare zi practic - şi anume ca patru miniştri delegaţi să devin miniştri plini: e vorba despre ministrul Bugetului, ministrul Energiei, ministrul Apelor şi Pădurilor şi ministrul IMM-urilor", a spus Ponta.

El a arătat că această formulă de structură a Guvernului, pe care a propus-o şi care implică atât cele patru funcţii de vicepremier cât şi cele patru posturi de miniştri delegaţi care devin miniştri plini, nu a întrunit consensul în cadrul discuţiilor din USL, PNL nefiind de acord.

Potrivit Agerpres, la şedinţă au participat şi liberalii Mihai Voicu, Daniel Chiţoiu, Klaus Iohannis, iar din partea PSD, Liviu Dragnea, Andrei Dolineaschi, Marian Oprişan.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste