PSD, UNPR și PC = Alianţa electorală USD

PSD, UNPR și PC au format Alianța electorală Uniunea Social-Democrată, sub sigla căreia vor participa la alegerile europarlamentare din mai 2014.

Luni după-amiază, liderii celor trei partide, Victor Ponta, PSD,  Gabriel Oprea, UNPR şi Daniel Constantin, PC,  au semnat protocolul prin care este constituită noua alianţă electorală sub denumirea de Uniunea Social -Democrată (USD).

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, după semnarea protocolului, că USD este o alianţă electorală  care îşi propune să câştige primul loc în încrederea electoratului.

"Este o alianţă electorală care îşi propune fără niciun fel de teamă să câştige primul loc în încrederea electoratului român în confruntarea pe care o vom avea pe 25 mai, să dovedească capacitatea de a lucra împreună atât în structurile europene, în structurile naţionale, guvernamentale, parlamentare şi locale", a spus el.

Ponta a salutat prezenţa la eveniment a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Vreau să-i mulţumesc şi primarului general Sorin Oprescu care este astăzi invitatul Uniunii Social Democrate la acest moment special şi nu ascund faptul că îmi place foarte mult atunci când reuşim să fim uniţi", a mai spus liderul PSD, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că această alianţă electorală care cuprinde trei dintre partidele USL are două dintre cele trei litere ale USL, dar îşi propune să aibă 100% mesajul, acţiunea şi obiectivele cu care din 2011 până acum s-au prezentat în faţa oamenilor în alegerile locale, în alegerile parlamentare şi cu care se va prezenta şi în alegerile din 25 mai.

"Vreau să îi rog pe toţi cei care vor merge la Bruxelles, la Strasbourg, ca România să fie mai bine reprezentată în Parlamentul European, că România este o ţară încă mult subevaluată şi faţă de care există foarte multe prejudecăţi şi sunt convins că, aşa cum am reuşit în România să câştigăm toate bătăliile electorale, la fel o vom face şi în Parlamentul European", a completat Ponta.

Protocolul de constituire a Alianţei electorale Uniunea Social Democrată

Aici Lista completă a candidaţilor la europarlamentare

Gabriel Oprea, liderul UNPR

La rândul său, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a afirmat că decizia candidaturii comune a PSD, UNPR şi PC este una 'cât se poate de naturală'.

'Solidaritatea socială, dialogul, susţinerea pentru cei care au nevoie de sprijin sunt la fel de importante în Europa şi în România. Uniunea Europeană trebuie să lucreze în folosul tuturor, şi al celor puternici, dar şi al celor slabi. Niciun cetăţean şi nicio naţiune nu trebuie să rămână în urmă iar acesta este în esenţă angajamentul nostru. PSD, UNPR şi PC vor face împreună USD iar decizia candidaturii comune este una cât se poate de naturală", a declarat Oprea la Palatul Parlamentului după semnarea protocolului alianţei electorale Uniunea Social Democrată.

Gabriel Oprea a susţinut că este în interesul electoratului şi al României ca cele trei partide să meargă împreună la alegerile europarlamentare şi să asigure o reprezentare cât mai consistentă a social-democraţiei în Europa.

Daniel Constantin, liderul PC

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că pe lista de candidaţi a Uniunii Social Democrate nu se regăsesc persoane care şi-au denigrat ţara la Bruxelles ''de dragul capitalului politic''.

"Traversăm astăzi un moment politic foarte important care nu reprezintă doar începutul campaniei electorale pe care dorim să o câştigăm, dar şi momentul în care trebuie să schimbăm modul în care interesele României sunt promovate şi apărate în ceea ce înseamnă Parlamentul European. Avem astăzi şi capacitatea şi dorinţa şi determinarea să facem acest lucru, să apărăm cu mai multă fermitate, mai apăsat, mai activ, cu alte cuvinte cu mai multă demnitate, interesele României în Europa. Pe lista candidaţilor propuşi de noi nu veţi regăsi persoane care şi-au denigrat ţara la Bruxelles de dragul capitalului politic, nici de dragul simpatiilor din partea colegilor şi partenerilor europeni", a spus şi liderul conservatorilor Daniel Constantin.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste