DNA cere documente despre funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară

DNA verifică modul în care anul trecut a fost retras de la Senat un proiect de lege privind ASF, adoptat de Guvern sub forma unei ordonanţe de urgenţă.

Procurorii anticorupţie au cerut Guvernului şi Parlamentului să le trimită până marţi documente cu privire la emiterea în anul 2013 a unei ordonanţe de urgenţă privind funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

DNA verifică modul în care anul trecut a fost retras de la Senat un proiect de lege privind ASF, adoptat de Guvern sub forma unei ordonanţe de urgenţă.

Detalii despre acest act legislativ apar în referatul prin care anchetatorii au cerut arestarea omului de afaceri Ilie Carabulea şi a lui Marian Mîrzac, membru în conducerea Autorităţii.

Anchetatorii susţin că Mîrzac avea ca obiectiv crearea unui pol de influenţă şi ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, situaţie în care ar fi protejat mai bine interesele companiei de asigurări Carpatica Asig SA, controlată de Ilie Carabulea.

Mîrzac şi-ar fi folosit influenţa politică pentru a promova o ordonanţă de urgenţă în Guvern, care avea ca obiectiv introducerea în legea de organizare a ASF a unor incompatibilităţi, astfel încât să-l determine pe Daniel Tudor să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte al ASF.

"Sub acest aspect, Marian Mîrzac şi-a canalizat eforturile, în principal, în sfera factorului politic. Astfel, inculpatul, care declarase un război făţiş învinuitului Tudor Daniel George, a intervenit şi a susţinut prin prisma relaţiilor de partid şi personale pe care le avea iniţierea şi adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de către Guvern, care, sub pretinsa îndeplinire a exigenţelor Comisiei Europene, a avut drept obiectiv introducerea unor incompatibilităţi ce l-au obligat pe numitul Tudor Daniel George să îşi prezinte demisia", susţin procurorii.

De altfel, în octombrie 2013, Daniel Tudor a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al ASF, pentru a nu fi declarat incompatibil, deoarece soţia sa era senator PNL.
   


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste