PDL: Iohannis caută o soluţie românească pentru a fi şi ministru şi primar

Democrat-liberalii susțin că primarul Sibiului vrea să găsească "o soluţie românească" pentru a putea fi și ministru și primar. Ei nu exclud posibilitatea ca USL să vină cu o modificare legislativă pentru a rezolva "situaţia".

Vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a afirmat vineri, la Piteşti, că liberalul Klaus Iohannis caută "o soluţie românească" pentru a putea fi şi membru al Guvernului şi primar al Sibiului.
 
"Înţeleg că domnul Iohannis caută, cumva, o soluţie românească acum. El e de naţionalitate sas şi caută o chestie românească, cum să o facem, să o dregem să rămână şi cu postul de primar şi cu postul de ministru. Nu cred că aşa ceva se poate face, din câte cunosc eu legislaţia română", a declarat Stolojan, în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Vicepreşedintele democrat-liberal a adăugat că nu exclude posibilitatea ca USL să vină cu o modificare legislativă pentru a rezolva situaţia prim-vicepreşedintelui PNL Klaus Iohannis.
 
"Am mai avut o situaţie, când domnul Constantinescu a vrut să-l facă prim-ministru pe Isărescu, s-a scos o lege ca să poată reveni pe urmă în funcţia de guvernator, fără să mai treacă prin Parlament. (...) Deci, suntem specialişti, scoatem o lege (...). Asta e interpretarea românească a statului de drept", a spus Theodor Stolojan. 
 
Amintim că președintele liberal  Crin Antonescu a anunţat oficial nominalizarea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte al partidului, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne. 
 
La rândul său, Klaus Iohannis a anunţat că nu este dispus să renunţe foarte uşor la Primăria Sibiului şi că, dacă legislaţia permite, va păstra funcţia, concomitent cu poziţiile din Guvern, apreciind că se pot găsi soluţii de interimat pentru o perioadă rezonabilă de timp.

www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste