Predoiu: USL a făcut o obsesie din controlul Justiţiei

Cătălin Predoiu susţine că procurorii vor fi blocaţi prin Constituţie să acţioneze în cazul infracţiunilor iminente, cum ar fi potenţiale infracţiuni de terorism sau crimă organizată.

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, consideră că modificările aduse de USL proiectului de Constituție demonstrează clar că PSD și PNL au făcut o adevărată obsesie din misiunea lor de a controla justiția și de a apăra toți potențialii infractori.

"Am văzut astăzi, în Parlament, marțea neagră repetată”, spune Cătălin Predoiu.

El susține că niciuna dintre modificările aduse Constituției de Comisia parlamentară de revizuire nu sunt de rang constituțional, ci de rang de cod procedură penală.

Prim-vicepreşedintele PDL consideră că astfel de prevederi nu au ce căuta în Constituție.

Comunicatul integral

Predoiu susține că procurorii vor fi blocați prin Constituție să acționeze în cazul infracțiunilor iminente, cele la care trebuie reacționat extrem de rapid, cum ar fi potențiale infracțiuni de terorism sau crimă organizată.

"În al doilea rând, a spune că o probă obținută ilegal poate fi folosită dacă este în favoarea inculpatului creează un dezechilibru între acuzare și apărare. O probă obținută ilegal este ilegală pentru toată lumea", susține Cătălin Predoiu.

PDL s-a retras din comisia de revizuire a Constituției după ce majoritatea USL a refuzat solicitarea de a se relua de la zero procesul de revizuire. 

PDL va lupta pentru fiecare amendament în plenul Parlamentului, mai spune Predoiu în comunicatul de presă.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste