Predoiu susţine că vizita Victoriei Nuland reprezintă un vot de blam pentru liderii USL

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, consideră că vizita adjunctului secretarului de stat american, Victoria Nuland, reprezint, de fapt, un vot de blam, pentru cei doi lideri ai USL, Ponta şi Antonescu.

Liderul PDL a spus, vineri într-o conferinţă de presă, că cei doi lideri ai USL au "aplicat lovituri" atat statului de drept cât şi funcţionării justiţei din România.

"Această vizită a înaltului diplomat american confirmă faptul că avem o problemă de ţară în România care se cheamă USL. Vizita în sine, legată strict de acest subiect, funcţionarea statului de drept, este un blam pentru Guvernul Ponta şi pentru domnul Crin Antonescu pentru că amândoi au aplicat de-a lungul timpului lovituri demolatoare, atât statului de drept, cât şi funcţionării justiţiei din România. Mai întâi, prin declaraţii şi apoi prin măsuri precum a fost aceea a modificării peste noapte a Codului Penal fără transparenţă, fără a discuta cu sistemul judiciar, fără a discuta cu CSM, sau cu cea preconizată privind legea amnistiei, legea care tinde printr-o stratagemă preconizată în Parlament, să favorizeze corupţi care au probleme cu justiţia", a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Cătălin Predoiu a mai spus că efectul imediat al acestei vizite este scăderea încrederii investitorilor străini în economia ţării şi scăderea încrederii partenerilor strategici în puterea României de a respecta regula de drept.

În opinia liderul PDL, reacţia celor de la Putere agravează efectele negative prin atacurile duse de consilierii premierul Ponta la adresa Statelor Unite.
 
În acelaşi context, Cătălin Predoiu, i-a cerut  premierului Victor Ponta să amâne intrarea în vigoare a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală, programată pentru 1 februarie, avertizând că din cauza lipsei de personal s-ar putea ajunge la blocarea sistemului judiciar.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai declarat că intrarea în vigoare a noilor Coduri nu a fost bine pregătită şi că această situaţie trebuie rezolvată fie prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernuluii fie printr-o sesiune extraordinară a Parlamentului, informează redactorul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Ianuarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste