Ministrul Niţă nu exclude scumpirea energiei electrice

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, nu exclude scumpirea energiei electrice din cauza introducerii unor taxe speciale pentru producători de la 1 ianuarie 2014.

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, a fost invitatul emisiunii "Probleme la zi" de la Radio România Actualităţi.

Ministrul nu exclude scumpirea energiei electrice din cauza introducerii unor taxe speciale pentru producători.

Este vorba de aşa-numita taxă pe stâlp.

Autorităţile analizează în aceste zile impactul taxei, a precizat ministrul Constantin Niţă, invitat la emisiunea "Probleme la zi" de la Radio România Actualităţi.

În această perioadă, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul energiei face calcule pentru a vedea cu cât va fi influenţat preţul energiei electrice în urma aplicării taxei pe construcţiile speciale, a declarat ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă.

Acesta nu a mai înaintat o cifră, deşi la finele anului 2013 ministrul Niţă spunea că majorarea ar putea fi cu cel mult două procente.

"Această taxă va avea o anumită influenţă asupra preţului. În momentul de faţă se fac calcule de către Autoritatea Naţională de Reglementare, pentru că ei sunt cei care trebuie să se ocupe de politica de preţuri şi probabil că aceste preţuri vor fi comunicate în timp util", a spus Niţă la Radio România Actualităţi.

Taxa pentru construcţii speciale se aplică tuturor companiilor de stat sau private din domeniul energiei, telecomunicaţiilor şi utilităţilor şi va reprezenta 1,5% din valoarea construcţiei.

Sunt scutite de la plata acestei taxe instituţiile publice, institutele de cercetare-dezvoltare, asociaţiile şi fundaţiile.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Ianuarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste