Includerea lui Tokes pe lista FIDESz pentru europarlamentare, incertă

Includerea lui Tokes Laszlo pe lista FIDESz pentru alegerile europarlamentare este prematur de discutat, susţine preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo.

Kover Laszlo, a declarat, marţi, la Târgu Mureş, că FIDESz , care este partidul de guvernământ în Ungaria,  nu a definitivat lista candidaţilor pentru europarlamentare şi nici de cea pentru alegerile interne din luna mai.

El a precizat că acesta este motivul pentru care nu s-a luat în discuţie oferirea unui loc eligibil pentru Tokes.

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a fost prezent, marţi seara, la Palatul Culturii din Târgu Mureş,  la comemorarea „masacrului de la Siculeni”, din 1764, când peste 400 de secui au fost ucişi de armata austriacă.

Potrivit corespondentului RRA, evenimentul a fost  organizat de Consiliul Naţional Secuiesc.

Kover Laszlo a mai spus că în Ungaria, votul Secuimii şi al maghiarilor din afara graniţelor Ungariei nu o să aibă o importanţă numerică, ci una mai ales sentimentală, însă poate să influenţeze în anumite cazuri locurile unor parlamentari.

În opinia sa, în Ungaria, votul Secuimii şi al  maghiarilor din afara graniţelor poate să însemne o schimbare calitativă şi nu cantitativă, în cazul lor fiind practic vorba despre o autentificare istorică a maghiarilor, pentru a trăi cu dreptul de vot şi a putea reprezenta opinia maghiarilor din afara graniţelor statului ungar.

Kover Laszlo a adăugat că o consecinţă pozitivă a voturilor din afara graniţelor poate să ajute la o cristalizare a vieţii politice din Ungaria, dar şi ca partidele de stânga să înţeleagă mai bine problemele maghiarimii din afara Ungariei.

În opinia oficialului ungur, în ultimii 20 de ani interesele maghiarilor din afara graniţelor Ungariei au fost uitate sau lăsate la o parte, iar partidele de extremă dreapta nu au reuşit să reprezinte interesele naţiunii maghiare în întregime.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Ianuarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste