Noul preşedinte al CSM este judecătorul Adrian Bordea

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru un mandat de un an.

UPDATE Judecătorul Adrian Bordea şi-a prezentat, luni după-amiază, proiectul de management pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în faţa Plenului CSM, informează Mediafax.

Bordea a fost votat de membrii judecători şi procurori ai forului noul preşedinte al CSM şi va avea un mandat de un an pentru această funcţie.

Adrian Bordea a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, şi a primit 14 voturi "pentru" şi trei "împotrivă", fiind înregistrată şi o abţinere.

Procurorul Gheorghe Muscalu a fost ales vicepreşedinte al CSM.

Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost reluată, după o scurtă pauză, luată după plecarea de la CSM a preşedintelui Traian Băsescu, care a participat doar la prezentarea raportului de activitate din 2013 al instituţiei.

La scurt timp după reluarea discuţiilor din plen, Oana Schmidt Hăineală, care îşi încheie mandatul la şefia CSM, a anunţat că va fi luat în discuţie punctul 4 de pe ordinea de zi a şedinţei, respectiv alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii.

Oana Schmidt Hăineală a spus că mai întâi va prezenta proiectul de management candidatul la funcţia de preşedinte al CSM, respectiv judecătorul Adrian Bordea.

După ce Adrian Bordea îşi prezintă proiectul de management, membrii judecători şi procurori ai CSM vor decide, prin vot, dacă Bordea va fi noul preşedinte al Consiliului, el fiind singurul candidat la această funcţie.

Candidaţii la funcţia de vicepreşedinte al CSM, respectiv procurorii Bogdan Gabor şi Gheorghe Muscalu, îşi vor prezenta apoi, în plenul CSM, proiectele de management.

Plenul CSM va alege, din cei doi candidaţi, noul vicepreşedinte al CSM, funcţie care a fost ocupată în 2013 de Adrian Bordea.

Judecătorul Adrian Bordea şi-a anunţat, luni, cadidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorii Bogdan Gabor şi Gheorghe Muscalu s-au înscris în cursă pentru funcţia de vicepreşedinte.

Proiectele de management ale celor trei candidaţi au fost postate pe site-ul CSM cu câteva ore înaintea şedinţei Plenului Consiliului în care va fi aleasă noua conducere, după încheierea mandatelor preşedintelui CSM, procurorul Oana Schmidt Hăineală şi a vicepreşedintelui, judecătorul Adrian Bordea.

Potrivit legii, candidaţii pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al CSM se pot înscrie şi în timpul şedinţei de plen. Fiecare candidat trebuie să prezinte un proiect de management al instituţiei, mai precizează Mediafax.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Ianuarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste