Adrian Năstase află verdictul în dosarul "Zambaccian"

Fostul premier, Adrian Năstase, este acuzat de luare de mită şi şantaj, iar soţia sa de complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Procurorul DNA a cerut închisoare cu executare pentru cei doi.

UPDATE  Sentinţă definitivă în aşa-numitul dosar "Zambaccian", în care Adrian Năstase este acuzat de fapte de corupţie; decizia este aşteptată luni, 6 ianuarie 2014, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii nu au stabilit încă o oră la care va fi făcută publică decizia în dosarul "Zambaccian".

La ultimul termen de judecată, procurorul DNA a cerut pedepse cu executare pentru Adrian şi Dana Năstase.

Fostul premier este acuzat de  luare de mită şi şantaj, iar soţia sa la complicitate la luare de mită şi de nerespectarea regimului vamal.

La fond, cei doi au primit pedepse de câtre trei ani de închisoare cu suspendare.

Dacă magistraţii menţin pedeapsa, Adrian Năstase ar putea merge la închisoare, el fiind eliberat condiţionat în dosarul "Trofeul calităţii", în martie anul trecut.

Fostul premier  este acuzat că a primit foloase necuvenite şi de la fostul consul în China, Ioan Păun, de asemenea, pentru a-l menţine în funcţia de consul.

Dacă magistraţii menţin pedeapsa, Adrian Năstase ar putea merge la închisoare, el fiind eliberat condiţionat în Dosarul "Trofeul calităţii".

Acesta susţine că este nevinovat şi este un dosar politic. 

"Eu sunt pregătit psihic pentru achitare, pentru că aşa mi s-ar părea normal. Celelalte variante nu -am de ce să le iau în considerare acum, mai ales după ce i-am ascultat şi eu pe avocaţi. Mi-am dat seama, până la urmă, cât de firavă este acuzarea şi din punctul de vedere al aspectelor juridice", a spus Adrian Năstase. 

În Dosarul "Zambaccian", procurorii l-au acuzat pe fostul premier că a primit mită 630.000 de euro de la Irina Jianu, pentru a o menţine în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Potrivit DNA, din banii primiţi de la Irina Jianu, familia Năstase ar fi cumpărat bunuri din China pentru imobilul din Zambaccian.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Ianuarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste