Peste 50.000 de forţe de ordine asigură liniştea sărbătorilor

Poliţiştii atrag atenţia că hoţii nu iau vacanţa în timpul Sărbătorilor de iarnă.

Peste 50.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri salvatori vor acţiona, pe durata sărbătorilor de iarnă, în misiuni de menţinere a ordinii publice, fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, precum şi pentru prevenirea şi intervenţia în situaţii de urgenţă.

Poliţiştii atrag atenţia că hoţii nu iau vacanţa în timpul Sărbătorilor de iarnă.

"Atenţie la falşii colindători".

"În preajma sărbătorilor de iarnă răufăcătorii pot profita de buna credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colinădtori, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate", avertizează poliţiştii.

"Pentru a nu le deveni victime, acordaţi atenţie maximă persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiţi în casă.

Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră.

De mâine, când subnteţi eventual din nou la cumpărături sau în locuri aglomerate, adoptaţi un comportament rezervat, încercând să nu afişaţi în mod ostentativ obiecte de valoare, bijuterii sau telefoane mobile.

Ţineţi poşeta cu încuietoarea sau cu fermoarul spre corp.

În marile centre comerciale, nu vă lăsaţi geanta în coşul de cumpărturi.

Ţineţi cont de faptul că buzunarul de la spate al pantalonilor este extrem de vulnerabil, în special la urcarea şi coborârea din mijloacele de transport, şi nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare", ne mai sfătuiesc poliştii.

În această perioadă, poliţiştii români acţionează alături de omologii din Franţa, Germania, Austria, Marea Britanie, Bulgaria, Suedia, Finlanda şi Danemarca, în misiuni în care sunt implicate persoane de cetăţenie română, informează un comunicat al Ministerului de Interne.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Decembrie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste