Studenţii au ieşit în stradă. Ei cer mai mulţi bani pentru educaţie

,

Studenţii cer alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, creşterea finanţării de bază a universităţilor până la valoarea din anul 2008, indexarea cu 30% a subvenţiei pentru cămine şi cantine, precum şi majorarea fondului de burse sociale.

Studenţii din 11 centre universitare din ţară protestează faţă de ceea ce ei numesc dezinteresul guvernanţilor pentru educaţie.

La Bucureşti, ei s-au reunit în Piaţa Universităţii, iar de acolo au plecat spre sediul Guvernului.

Studenţii au ieşit în stradă pentru a atrage atenţia asupra slabei finanţări a educaţiei.

Printre revendicările lor se numără alocarea a 6% din Produsul Intern Brut pentru educaţie, creşterea subvenţiei pentru cămine şi cantine cu 30% şi creşterea fondului de burse.

Calendar pentru bugetul educaţiei

Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Dragoş, cere reprezentanţilor Executivului un calendar ferm de creştere a procentului alocat educaţiei.

El a spus că acţiunile protestatare vor continua dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate.

În unele localităţi li se vor alătura şi elevii, care vor purta banderole albe în semn de protest faţă de subfinanţarea sistemului educaţional.

Vicepreşedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti, Cleopatra Nestor, a precizat că elevii din Capitală nu se vor solidariza cu acţiunile de protest ale studenţilor.

Corespondenţii Radio România  transmit că marşuri şi mitinguri sunt şi la Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea şi Alba Iulia.

Ministerul Educaţiei nu a prezentat miercuri niciun punct de vedere. Marţi, ministrul Remus Pricopie spunea că respectă dreptul de a protesta.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Noiembrie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste