Cristian Preda: Băsist fiind, spun şi eu: adio PDL!

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat vineri, că, în urma suspendării sale din PDL, nu se mai poate întoarce în partid.

Preda a precizat că intră în rândurile Forţei Civice, formaţiunea politică condusă de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi că va participa la noua constucţie realizată de Forţa Civică şi Partidul Mişcarea Populară.

"Avem nevoie, în acest moment, de o alternativă la pâcla fesenistă reprezentată, pe de-o parte, de USL, care guvernează, şi de opoziţia falsă pe care o avem în acest moment, din păcate, în Partidul Democrat Liberal. Cred că această alternativă trebuie construită cu forţele pe care le reprezintă aici Forţa Civică şi Partidul Mişcarea Populară. De asemenea, cu cei care s-au alăturat deja proiectului din PNŢCD, din iniţiativa România Liberală, de asemenea toţi PDL-iştii nemulţumiţi pentru felul în care este articulată opoziţia faţă de regimul USL", a spus el, vineri, într-o conferinţă de presă.

Într-o postare, publicată, joi, pe blogul personal,  Preda anunţa că se retrage din partid pe motiv că nu a intenţionat să revină în gruparea politică după ce a fost suspendat, dar şi pentru că "intoleranţa" faţă de valorile libertăţii "a devenit o marcă a PDL".

"După suspendarea din PDL, nu am avut vreo clipă de gând să revin în acest partid. Regret că lucrurile au evoluat tot mai prost şi că intoleranţa liderilor de azi faţă de valorile libertăţii a devenit o marcă a PDL", a spus Preda adăugând: Băsist fiind, spun şi eu: adio PDL!".

Europarlamentarul "le-a mulţumit " colegilor de partid care l-au susţinut la reuniunea din 7 iulie, atunci când a fost suspendat.

Cristian Preda a mai declarat că îl va susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu la alegerile prezidenţiale de anul viitor, a transmis redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Octombrie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste