Vâlcov: Raportul privind Roşia Montană, "aproape finalizat"

Preşedintele Comisiei speciale pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, a precizat că săptămâna viitoare raportul va fi "aproape finalizat", urmând ca acesta să fie supus votului.

Parlamentarii PSD, PP-DD şi PC s-au opus din nou, miercuri, în cadrul Comisiei Speciale pentru Roşia Montană, solicitării PNL şi UDMR de a respinge proiectul guvernului referitor la exploatarea auriferă din Apuseni.

Preşedintele Comisiei, Darius Vâlcov, a anunţat că va continua modificarea proiectului tocmai pentru că proiectul  nu are susţinere între colegii săi parlamentari.

Darius Vâlcov a mai precizat că săptămâna viitoare raportul va fi "aproape finalizat".

"Până acum am modificat 7 articole şi substanţial, asta înseamnă că proiectul legislativ, aşa cum ne-a parvenit, noi îl considerăm nesatisfăcător, să nu spun mai mult. De miercuri, de la ora 9:00, reluăm discuţiile pe proiectul legislativ cu articolele care au mai rămas de dezbătut, la finalul discuţiilor să dăm şi un vot pentru sau împotriva respingerii proiectului legislativ", a spus Vâlcov.

Preşedintele Comisiei speciale a mai spus că, la final, va fi dat un vot pentru proiectul modificat, iar în cazul în care acesta nu va trece, se va decide asupra proiectului iniţial vizând exploatarea de la Roşia Montană.

"A doua parte a raportului va cuprinde punctul de vedere al Comisiei pe cele patru domenii, respectiv juridic, socio-economic, patrimoniu cultural şi mediu", subliniat Vâlcov.

Potrivit senatorului PSD, Comisia a decis să formeze patru grupuri.

Amintim că, marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reafirmat că proiectul privind exploatarea minieră de la Roşia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susţinut şi nu va fi susţinut de PNL. 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Octombrie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste