Codul Rutier modificat, pe ordinea de zi a Guvernului

Dezbătut timp de câteva zile cu reprezentanţii partidelor parlamentare, ai societăţii civile şi asociaţiilor profesionale, Codul Rutier intră miercuri pe ordinea de zi a Guvernului.

Ministrul de interne, Radu Stroe,  a avut o serie de consultări cu parlamentarii de la putere şi din opoziţie, dar şi cu membrii ai societăţii civile şi asociaţiilor profesionale, cu privire la modificările ce vor fi aduse noului Cod Rutier.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a lăsat să se înţeleagă că sociali-democraţii doresc mai degrabă dezbaterea proiectului în Parlament. 

"De aici trebuie să vină şi cei care susţin actuala legislaţie rutieră, cei care doresc înăsprirea legislaţiei rutiere, asociaţiile victimelor, cei care sunt susţinători ai acestui proces, chiar şi poliţiştii pot să vină să îşi susţină argumentele". 

În schimb, ministrul de interne, Radu Stroe, spunea la finalul unei şedinţe a liderilor PNL, că decizia politică este adoptarea noului Cod Rutier prin ordonanţă de urgenţă.

O concluzie a acestor discuţii a fost trasă de preşedintele PNL, Crin Antonescu, care a subliniat că cel va va decide sub ce formă va trece Codul Rutier este Executivul.

"Că este proiect de lege sau că este ordonanţă de urgenţă, asta este o decizie pe care o ia Guvernul. Noi ne spunem un punct de vedere la partid, grupurile parlamentare, este normal, îşi spun un punct de vedere. Pănâ la urmă, Guvernul asumă o decizie, tot la Parlament ajunge, şi această decizie va fi luată de ministrul de interne, evident împreună cu premieru", a dcelarat liderul PNL.

Radu Stroe s-a consutat în aceste zile şi cu partidele din opoziţie.

Democrat-liberalii spun că noul Cod Rutier nu trebuie să facă exces de sancţiuni şi că acestea trebuie aplicate gradual.  

Deutatul PDL, Mircea Toader, spunea că,  în opinia PDL nu ar trebui majorarea sancţiunilor.

"Nu este cazul să se majoreze sancţiunile pecuniare, fiindcă totuşi este o limită de suportabilitate din partea populaţiei şi, până la urmă, o muncă de prevenţie, care să fie cu adevărat de prevenţie", a afirmat Teoader. 

Pe de altă parte, reprezentanţii PPDD s-au declarat de acord cu modificările aduse Codului Rutier.

Mai mult, deputatul PPDD, Liliana Mincă susţine majorarea sancţiunilor pentru şoferii care sunt prinşi că au consumat alcool şi (sau) droguri.

Proiectul noului Cod Rutier va ajunge, miercuri, pe masa Guvernului, care va decide cel mai probabil şi asupra modului în care acesta va fi promovat.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Octombrie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste