Codurile silvic, rutier şi insolvenţei, încă o săptămână în dezbatere publică

Proiectele de lege privind codurile silvic, rutier şi insolvenţei rămân încă o săptămână în dezbatere publică, deoarece există semnale că mai sunt observaţii de făcut asupra lor, anunţă premierul Victor Ponta.

Şeful Guvernului, Victor Ponta, a apreciat la începutul şedinţei de miercuri că aceste legi importante pot să rezolve probleme de mediu, sociale şi economice, care trenează de zeci de ani.

Premierul le-a cerut însă miniştrilor de interne, de justiţie şi ministrului delegat pentru ape să prezinte cele trei coduri mai pe larg în grupurile parlamentare, apreciind că acestea nu sunt cunoscute suficient.  

"Codul silvic e ceva care nu e nici social-democrat, nici liberal, nici conservator. E vorba de pădurile acestei ţări şi trebuie să le protejăm cât mai bine, sigur, având reglementări cât mai bune. Străzile nu sunt social-democrate, liberale, pedeliste, mergem toţi pe ele şi ştim foarte clar că trebuie să luăm măsuri mai dure. Insolvenţa la fel, e o situaţie economică cu care ne confruntăm. Or trebuie să spunem foarte clar care e rolul insolvenţei, de a ajuta firmele cinstite să treacă peste perioade grele şi pe escroci să-i închidem", a spus Victor Ponta.

Premierul a anunţat anterior că proiectele privind Codul rutier şi Codul insolvenţei se vor mai afla încă o săptămână în dezbatere publică, pentru a fi analizate toate propunerile de modificare.
    
În urmă cu o săptămână, Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să ţină cont mai ales de numărul prea mare al deceselor în accidente şi amenzilor neplătite, ministrul spunând însă că a "atenuat" din sancţiuni inclusiv după emisiuni TV.
    
Ulterior, liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat că BPN al PNL a luat decizia politică potrivit căreia proiectul ministrului de Interne, în forma nouă, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni, acest timp urmând a fi destinat dezbaterilor.
    
În aceeaşi zi, sancţiunile din noua legislaţie rutieră din proiect au fost micşorate substanţial faţă de proiectul iniţial.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Septembrie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste