Corina Creţu vrea dezbatere în Parlamentul European pe tema extremismului ungar

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a propus ca în Parlamentul European să aibă loc o dezbatere politică pe tema renaşterii extremismului şi revizionismului ungar.

Corina Creţu, anunţă într-un comunicat de presă că va propune Comisiei Europene instituirea unui mecanism de sancţionare a ţărilor care nu previn şi care tolerează extremismul politic, religios sau de altă natură sau folosesc grupurile minoritare din alte ţări pentru a atinge obiective politice.
    
"Subiectul revizionismului şi extremismului maghiar a revenit în prim-planul dezbaterii politice şi - spre deosebire de anii trecuţi - reacţiile din partea Guvernului nu au încetat să apară. Vor exista - îi asigur pe toţi jurnaliştii care şi-au pus întrebări in aceste zile - şi reacţii în Parlamentul European. Nu uitaţi ca atât eu, cât şi colegii mei euro-parlamentari din PSD, am combătut permanent şi fără compromisuri acţiunile extremiştilor maghiari din România şi din Ungaria", precizează Corina Creţu într-un comunicat de presă şi citat de Agerpres.

Ea adaugă că a iniţiat deja discuţiile cu colegi de grup din Parlamentul European pentru a organiza, după revenirea din vacanţă, o dezbatere politică pe tema renaşterii extremismului şi revizionismului ungar, a folosirii minorităţii maghiare din diverse ţări vecine Ungariei împotriva respectivelor state, cu scopul declarat de a anula prevederile Tratatului de Pace de la Trianon.
    
"Aceste evoluţii periculoase au sprijinul guvernului maghiar condus de Viktor Orban şi acest lucru trebuie sancţionat de comunitatea europeană. Voi propune Comisiei Europene instituirea unui mecanism de sancţionare a ţărilor care nu previn şi care tolerează extremismul politic, religios sau de altă natură sau folosesc grupurile minoritare din alte ţări pentru a atinge obiective politice sau de altă natură. Nu putem lăsa proiectul european să devină victima unor politicieni populişti şi iresponsabili, care îşi ascund eşecurile în spatele unei retorici naţionalist-şovine, discriminatorii, care neagă valorile europene, în numele unei pretinse superiorităţi de rasă", mai spune europarlamentarul PSD.

Corina Creţu este de părere minoritarii maghiari din România nu trebuie stigmatizaţi pentru excesele naţionaliste ale unor lideri politici, iar rezolvarea tuturor problemelor se poate face prin dialog, pe teme din agenda publică, fără ca oameni precum Viktor Orban, Laszlo Tokes şi Gabor Vona ", să monopolizeze reprezentarea intereselor minorităţii maghiare".

"Sunt conştientă, ca europarlamentar şi cetăţean român, că avem de purtat o luptă, care va fi una de durată, cu extremismele, inclusiv cu cel maghiar, care este o realitate; iar eu sunt hotărâtă să o port. Sunt sigură că - alături de întreaga delegaţie PSD - voi avea sprijinul colegilor mei din PSE",  mai scrie în comunicat, europarlamentarul Corina Creţu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 August 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste