România a primit derogare pentru utilizarea 4G

Banda de 800 de MHz poate susţine serviciile de bandă largă wireless pe întreg teritoriul unei ţări, inclusiv în zonele îndepărtate şi zonele rurale.

Comisia Europeană a aprobat, marţi, amânarea cerută de România şi de alte opt state membre privind utilizarea benzii de 800 de MHz pentru serviciile wirelless de bandă largă, din cauza unor motive excepţionale.

Ţara noastră a primit derogare până la jumătatea anului 2014 pentru utilizarea 4G,  cea mai nouă tehnologie de date mobile, cu performanţe înalte şi acces foarte rapid la internet.

Banda de 800 de MHz face parte din spectrul de frecvenţe eliberat în urma trecerii de la tehnologia de televiziune analogică la acea digitală.

Aceasta poate susţine serviciile de bandă largă wireless pe întreg teritoriul unei ţări, inclusiv în zonele îndepărtate şi zonele rurale.

Comisia Europeană a primit de fapt, cereri de amânare pentru utilizarea benzii de 800 MHz din partea a 14 sate membre, ce au ratat termenul de 1 ianuarie 2013, convenit iniţial pentru utilizarea acestei benzi pentru serviciile wireless de bandă largă.

Amânarea a fost aprobată pentru Spania, Cipru, Lituania, Ungaria, Malta, Austria, Polonia, România şi Finlanda şi au fost respinse derogările în cazul Slovaciei şi Sloveniei, deoarece în aceste ţări întârzierile au fost organizate de organizarea procesului de autorizare, şi nu de împrejurări  excepţionale.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Iulie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste