Ministerul Finanţelor, pichetat de angajaţii Căilor Ferate

Angajaţii Căilor Ferate sunt nemulţumiţi de reducerea timpului de lucru şi de concedierile anunţate.

Mai mulţi angajaţi ai Companiei Căi Ferate pichetează sediul Ministerului de Finanţe.

Ei sunt nemulţumiţi de concedierile anunţate, de lipsa plăţilor compensatorii, dar şi de reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână.   

"Suntem în a treia zi de pichetare consecutivă. Problema noastră cu Ministerul de Finanţe este că de aici este locul unde se alocă bani la bugetul căii ferate. Am constatat că, lipsindu-ne aceşti bani în buget, nu putem să prestăm un serviciu corespunzător pentru călătorii pe care-i deservim şi nici marfa pe care trebuie s-o transportăm. Drept urmare, am considerat că trebuie să sensibilizăm acest Minister al Finanţelor, pentru alocarea banilor suficienţi din bugetul statului pentru buna funcţionare a întregii acestei chestii care se cheamă Calea Ferată din România", a spus Dan Găină, vicepreşedintele Federaţiei Drum de Fier.

Guvernul va aproba, în şedinţa de miercuri, bugetele de venituri şi cheltuieli pe acest an pentru companiile CFR SA, CFR Călători, dar şi o suplimentare a bugetelor Ministerului Justiţiei, sănătăţii, agriculturii şi finanţelor, din fondul de rezervă bugetară.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Iulie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste