Patru români, morţi într-un accident în Franţa

MAE confirmă decesul a patru cetăţeni români în accidentul rutier din Vestul Franţei.

Ministerul de Externe a informat  că doar patru, dintre cele cinci persoane care au murit, sâmbătă, într-un accident rutier în Franţa, sunt români, informează Radio România Actualităţi.

Cei patru cetăţeni români au fost identificaţi, iar autorităţile române competente sunt în curs de a informa oficial familiile celor decedaţi.

France Presse relatase anterior că cinci români au murit într-un accident rutier în sud-vestul Franţei, în care au fost implicate un autoturism şi un camion de mare tonaj.

De asemenea, MAE adaugă că unii membri de familie ai victimelor accidentului se aflau în coloană, împreună cu maşina accidentată.

"În acest moment, reprezentanţii Ambasadei României la Paris se deplasează către locul accidentului, aflat la aproximativ 600 de km de Paris. Totodată, a fost activat şi consulul onorific al României la Bordeaux. Aceştia sunt în permanentă legătură cu autorităţile franceze şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor", menţionează MAE.

Patru cetăţeni români şi un algerian au murit în accidentul rutier produs sâmbătă dimineaţă în vestul Franţei, au anunţat autorităţile franceze, citate de publicaţia L'Express.

Anterior, surse citate de presa franceză anunţau moartea a cinci cetăţeni români în accident.

Accidentul a avut loc în jurul orei 5.00 (6.00, ora României) în localitatea Teich (departamentul Gironde), în apropierea oraşului Bordeaux.

Autoturismul cu care se deplasau cei patru români a intrat în coliziune cu un camion.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, un pneu al camionului a explodat, iar vehiculul de mare tonaj s-a răsturnat peste autoturismul în care erau românii, care au murit pe loc.

Şoferul camionului a fost rănit, potrivit Mediafax.

În accident au fost implicate alte trei vehicule, două persoane fiind rănite.

La locul accidentului au fost trimise nouă autospeciale de intervenţie şi 45 de agenţi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Iulie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste