UDMR nu este de acord cu introducerea "regiunilor" în noua Constituţie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat introducerea în legea fundamentală a regiunilor cu competenţe administrative, pentru că, în opinia acestuia, ar duce la cheltuieli mai mari şi la creşterea birocraţiei.

Într-o conferinţă de presă,  liderul UDMR, Kelemen Hunor, a atras atenţia că USL cade în aceeaşi greşeală ca şi PDL, de a avea impresia că vor guverna până la sfârşitul lumii.

"Astăzi s-a votat în Comisia de revizuire a Constituţiei introducerea noţiunii de regiune ca nivel între judeţ şi Guvern, acest lucru înseamnă mai multă birocraţie, mai mulţi bani din buzunarul fiecărui cetăţean, noi nu am fost de acord cu acest lucru, noi spunem că eşecul regiunilor de dezvoltare şi eşecul absorbţiei fondurilor europene nu se datorează lipsei acestui nivel. Introducerea unui nivel în plus pe termen lung va încurca şi mai mult, judeţele vor fi golite de atribuţii încet, încet, cu toate că retorica coaliţiei spune că nu se va întâmpla acest lucru”, a susţinut Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor consideră că varianta propusă de UDMR, cea de 3-4 judeţe într-o singură regiune este mult mai potrivită şi susţine că va fi "un eşec în privinţa administraţiei şi absorbţiei fondurilor europene pe termen lung"

Hunor a amintit că UDMR a atacat la Curtea Constituţională legea referendumului, care prevede reducerea pragului de prezenţă şi speră ca această lege să se întoarcă în Parlament şi să fie modificată astfel încât la referendumul pe Constituţie să fie necesar un prag de prezenţă de 50%.

Membrii Comisiei au respins, marţi, propunerile pentru mutarea Zilei Naţionale şi pentru schimbarea imnului.

De asemenea, Comisia pentru revizuirea Constituţiei a mai decis ca stema să fie introdusă pe drapelul României.

Comisia a introdus şi noţiunea de date cu caracter personal şi a stabilit că discriminarea pentru orientarea sexuală va fi interzisă în noua Constituţie.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Iunie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste